KURŠUMLIJA: Đaci u školu idu taksijem jer su im ukinuli autobus
Foto: Profimedia

Najzad organizovan prevoz

KURŠUMLIJA: Đaci u školu idu taksijem jer su im ukinuli autobus

Srbija -

KURŠUMLIJA - Opština Kuršumlija angažovala je lokalnu taksi firmu za prevoz desetak đaka iz sela u okolini Kuršumlijske banje koji nisu mogli da putuju do svojih osnovnih i srednjih škola u Kuršumliji jer je kompanija „Niš ekspres“ ukinula autobusku liniju zbog malog broja putnika.

"Svi đaci iz udaljenih planinskih sela kuršumlijske opštine, od juče su ponovo u đačkim klupama“, rekao je predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

Desetak đaka iz planinskih sela oko Kuršumlijske banje nisu prošle nedelje pohađali nastavu, jer nisu imali prevoz do Kuršumlije. Reč je o đacima od kojih su neki pešačili nekoliko kilometara do Kuršumlijske banje, posle čega su još 10 kilometara putovali autobusom do škole u Kuršumliji.

Njima su škole kupovale mesečne autobuske karte, ali je kompanija „Niš-ekspres“ zatražila od škola i opštine doplatu, jer im je ekonomski neisplativo da svakodnevno prevoze desetak đaka. Pošto su i škole i opština odbili zahtev za doplatu, Niš-ekspres je ukinuo prevoz, a đaci nedelju dana nisu pohađali nastavu.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić rekao je da je lokalna taksi firma prihvatila da svakodnevno prevozi đake do škole za nadoknadu u visini mesečne autobuske karte za odrasle.

"Problem je nedostatak stanovništva u Kuršumlijskoj banji i okolini, pa ‘Niš- ekspres’ nije mogao imati veću zaradu na toj liniji. To malo đaka, njih desetak, ne možemo zapostaviti, zato smo angažovali taksi koji će ih prevoziti", rekao je Vidić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track