MISTERIJA NA JUGU: Nišlije masovno boli glava, neurologija puna zbog vrtoglavica i nesvestica!
Foto: Shtterstock

Gužva u prijemnoj ambulanti

MISTERIJA NA JUGU: Nišlije masovno boli glava, neurologija puna zbog vrtoglavica i nesvestica!

Srbija -

NIŠ - Poslednjih nedelja u prijemnoj ambulanti Klinike za neurologiju niškog Kliničkog centra povećan je broj pacijenata koji imaju glavobolje, vrtoglavice i nesvestice, ali broj pacijenata s moždanim udarom nije povećan, izjavila je Biljana Živadinović, lekarka na toj Klinici.

Ona je kazala da je povišen krvni pritisak najčešći uzrok zdravstvenih tegoba zbog kojih pacijenti dolaze na Kliniku za neurologiju."Preporuka građanima je da redovno uzimaju propisanu terapiju i da redovno kontrolišu svoje zdravlje kako bi izbegli hipertenzione krize", rekla je Biljana Živadinović.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Prema njenim rečima, zbog moždanog udara lekari Klinike za neurologiju zbrinu dnevno najmanje dva pacijenta. "Zahvaljujući preventivnom radu zaustavljen je raniji trend povećanja broja pacijenata mlađe životne dobi sa moždanim udarom", istakla je Biljana Živadinović.

Ona je naglasila da su urodili plodom stalni apeli lekara da se u slučaju sumnje na moždani udar građani što pre jave lekaru, kako bi posledice bile što manje."Problem sa kasnim javljanjem neurologu postoji i dalje na seoskom području, jer tamo žive uglavnom stari ljudi. Dok njihovi potomci ili komšije primete da osoba ima zdravstvene probleme, dešava se da prođe dosta vremena", rekla je Biljana Živadinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track