PETICIJA U INĐIJI: Prvaci mole da im vrate omiljenu učiteljicu!
Foto: Kurir

Nezadovoljni roditelji OŠ „Jovan Popović“

PETICIJA U INĐIJI: Prvaci mole da im vrate omiljenu učiteljicu!

Srbija -

Nastavnica, koju su mališani zavoleli prvog dana u školi, dobila je otkaz, a zatim su im odeljenje rasformirali i raspodelili ih kod drugih učiteljica

Za manje od mesec dana učenici prvog razreda Osnovne škole „Jovan Popović“ u Inđiji promenili su četiri učiteljice, oni sada pišu peticiju i mole da im vrate prvu nastavnicu, koja je dobila otkaz.Prema rečima roditelja prvog razreda trećeg odeljenja ove škole, učiteljica Katarina Milošević držala im je nastavu prvih dana i deca su bila presrećna i prezadovoljna.- Njihova učiteljica je posle pet dana dobila otkaz, a odlučili su da decu iz našeg odeljenja raspodele u dva, iako po broju imamo pravo na još jedno odeljenje. Bunili smo se, ali ništa - kaže roditelj Dalibor Bilovus. Nezadovoljni ovom odlukom, roditelji i mališani odlučili su se da pišu peticiju i da mole nadležne organe da se učiteljica Katarina Milošević vrati i da nastavi da im predaje.- Pišemo peticiju kako deca uzrasta od šest i sedam godina ne bi morala da trpe posledice nečijih političkih odluka. Kod dece su već primećene velika nesigurnost, nervoza, a u pomenutom odeljenju nalazi se i šest đaka sa IOPOM (deca s posebnim potrebama, prim. aut.), te molimo nadležne organe da nam pomognu - navode nesrećni roditelji u peticiji i dodaju:- Želimo da našoj deci vrate učiteljicu Katarinu Milošević, koju su deca toliko zavolela za samo pet radnih dana, a kojima je ona govorila „Moji đaci“, te da i oni mogu biti nečiji - složni su roditelji ovih mališana, koji najavljuju i proteste.

DirektorkaRAZRED NEMA DOVOLJNO ĐAKADok roditelji tvrde da postoji dovoljan broj đaka za još jedno odeljenje, direktorka OŠ „Jovan Popović“ Borka Popović kaže da suprotno.- Nismo imali dovoljan broj đaka po propisima, pa smo morali da rasformiramo treće odeljenje. Nismo imali dovoljan broj učenika, potreban je 61, a mi imamo 58 učenika - kratko je prokomentarisala ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track