EPS POSLAO MILION POGREŠNIH RAČUNA: Greška koja košta čak 17 miliona dinara!
Foto: Shutterstock

EPS POSLAO MILION POGREŠNIH RAČUNA: Greška koja košta čak 17 miliona dinara!

Srbija -

Elektroprivreda Srbije poslala je na adrese blizu milion potrošača obračun za utrošenu struju u junu, sa pogrešnim brojem žiro računa, a ova greška koštala ih je blizu 17 miliona dinara!

Grešku je napravio IT centar u Kragujevcu i da stvar bude gora, oni je nisu ni uočili već potrošači. Na njihovu intervenciju, ova nemarnost je otklonjena, pa su naknadno dostavljeni novi obračuni sa ispravnim žiro računima.

Tako su dva puta plaćeni troškovi dostavljanja, ali i štampanja računa, koji u proseku EPS koštaju oko 17 dinara po potrošaču. Reč je o računima koji su dostavljeni pravnim licima, malim preduzetnicima, ali bilo je i grešaka kod jednog broja domaćinstava.

Izvor iz EPS kaže da je ovo primer površnosti i neukosti ljudi koji su radili posao.

"Pravilo je da pre nego što se račun pošalje, moraju da se iskontrolišu sve stvake. Ovde to nije urađeno i greška jednog radnika prilikom ubacivanja podataka u kompjuter je otišla na milion adresa. Da stvar bude gora, to niko nije primetio, ni u IT sektoru u Kragujevcu, što ukazuje da nije obavljena ni njihova kontrola. Sve u svemu grešku zaposlenih u IT centru platiće potrošači, a ne odgovorni", navodi izvor.

(Blic/S.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track