OVO SU NAJČISTIJI GRADOVI U SRBIJI: Topola, Čajetina i Kikinda dobile priznanje
Foto: Profimedia

Vode brigu o čistoći

OVO SU NAJČISTIJI GRADOVI U SRBIJI: Topola, Čajetina i Kikinda dobile priznanje

Srbija -

TOPOLA - Na sajmu ekologije koji se danas završava u Beogradu Topola je uz Čajetinu i Kikindu dobila priznanje kao najčistija opština.

Kriterijumi po koji su uzimani u obzir prilikom ocenjivanja su se odnosili na uređenost deponije, stanje kanti za smeće kao i vizuelni utisak.

Stručni žiri je zaključio da je opština Topola jedna od retkih koja je po pitanju ekologije izjednačila selo i grad.Naime u svim seoskim domaćinstvima na teritoriji cele opštine postoje kante za odlaganje smeća koje se odvozi svake sedmice.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U saradnji sa firmom A.S.A.D. iz Lapova dnevno se iznese oko 17,5 tona smeća. Predsednik skupštine opštine Dragan Jovanović je istakao da će Topola biti stručni konsultant opštini Vrnjačka Banja u kompletnoj pripremi dokumentacije za privatno - javno partnerstvo za odnošenje smeća po njihovom modelu koji je u Topola uvela pre dve godine.

"Ovo priznanje je podsticaj da nastavimo da i dalje uređujemo našu opštinu i vodimo brigu o čistoći. Imamo par planova koji će se realizovati u narednom periodu a to je sređivanje lokalnih grobalja kojih ima preko 350, zatim uređenje rečnih korita i pošumljavanje obronaka planine Rudnik", istakao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja