Paunović ponovo predsednik opštine Paraćin

Paunović ponovo predsednik opštine Paraćin

Srbija -
Vlast u Paraćinu imaju DS, URS, JS, SPS i koalicija oko SPO koji zajedno imaju 45 od 55 odbornika u opštinskoj skupštini

PARAĆIN - U Paraćinu je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine, na kojoj je Saša Paunović (DS) treći put izabran za predsednika opštine.

Vlast u Paraćinu imaju DS, URS, JS, SPS i koalicija oko SPO koji zajedno imaju 45 od 55 odbornika u opštinskoj skupštini.

Zahvaljujući se na izboru i trećem mandatu, Paunović je ocenio da će ova godina biti ekonomski teška i istakao da će novoizabrana vlast u Paraćinu, svoj rad usmeriti na unapređenju javnih službi, uspostavljanju komunalnog reda, izgradnju infrastrukture.

Jedan od prioriteta biće briga o društvenim delatnostima u ingerenciji opštine, socijalna politika i pružanje pomoći lokalnoj zajednici kako bi povećala zapošljavanje, istakao je Paunović.

Na predlog Paunovića u novo Opštinsko veće, osim članova političkih partija, izabrani su i po jedan član Udruženja preduzetnika iz oblasti srednjih i malih preduzeća i Udruženja malih privrednika i zanatskih radnji.

Izabrani su i predsednik i zamenik predsednika skupštine opštine, Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i javna priznanja i mandatno imunitetska komisija.

U SO Paraćin DS ima 22 odbornika, Grupa građana "Svi za Paraćin" i URS po sedam, JS, "Uposlimo Paraćin" i SNS po pet, i SPS četiri odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track