NASTAVLJA BORBU U INSTITUCIJAMA: Novinar Niških novina Jovica Vasić prekinuo štrajk glađu
Foto: Facebook

Kraj protesta

NASTAVLJA BORBU U INSTITUCIJAMA: Novinar Niških novina Jovica Vasić prekinuo štrajk glađu

Srbija -

Novinar niških Narodnih novina Jovica Vasić, prekinuo je desetodnevni štrajk glađu kojim je hteo da ukaže na loš položaja novinara, saopštio je UNS.

Vasić se na prekid štrajka odlučio posle razgovora s predstavnicima novinarskih udruženja i Fondacije "Slavko Ćuruvija", koji su podržali njegove zahteve, ali i insistirali da vodi računa o zdravlju i da borbu nastavi na institucionalan način u saradnji s novinarskim udruženjima, sindikatom i Fondacijom.

On je štrajk glađu započeo jer je, kako je rekao, "ogorčen zbog položaja novinara", a "inspekcija rada ne reaguje na njegove dopise o radu na crno" u ovom niškim "Narodnim novinama" gde su se "materijalni položaj i uslovi rada novinara naročito pogoršali otkako je pre desetak godina porodica Radomirović kupila ovaj medij".

On je, pre prekida štrajka glađu tražio garancije za svoju bezbednost koja mu je, kako je rekao, bila ugrožena dok je štrajkovao, o čemu je obavestio policiju.

UNS je dodalo da je načelnik niške policije Ninoslav Mitić najavio da će policija da preduzme mere za zaštitu Vasića.

Vasić je rekao da ne želi da se vrati u "Narodne novine“ i tražio je finansijsku pomoć udruženja novinara, sindikata i Fondacije dok ne nađe novi posao, što su predstavnici tih asocijacija prihvatili.

On je istakao i da će u saradnji sa novinarskim udruženjima i sindikatom, istrajati u kontroli trošenja novca za projektno sufinansiranje u medijima Vitka Radomirovića.

Na razgovorima Jovice Vasića i predstavnika novinarskih udruženja, sindikata i Fondacije bili su vlasnik "Narodnih novina“ Vitko Radomirović i predstavnik Misije OEBS u Srbiji Miroslav Janković.

Radomirović je vlasnik i RTV Belami, TV Soko Banja, TV Blace i novina "Sloboda" iz Pirota i "Timok" iz Zaječara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track