Konstituisan parlament u Zvečanu, URS napustio sednicu

Konstituisan parlament u Zvečanu, URS napustio sednicu

Srbija -
Za novog predsednika Skupštine Opštine izabran je Momčilo Gvozdić iz SPS, za zamenika Dobrosav Dobrić iz SRS, dok će dužnost sekretara obavljati Nataša Radović

ZVEČAN - Verifikacijom mandata, izborom predsednika Skupštine Opštine Zvečan, njegovog zamenika i sekretara danas je konstituisana Skupština Opštine sa 27 odbornika.

Za novog predsednika izabran je Momčilo Gvozdić iz Socijalističke partije Srbije, za zamenika Dobrosav Dobrić iz Srpske radikalne stranke, koji je u prošlom sazivu bio predsednik Skupštine Opštine Zvečan, dok će dužnost sekretara obavljati Nataša Radović.

Izbor predsednika Opštine, njegovog zamenika i izvršnih organa biće obavljeni sledeće nedelje.

Novoizabrani predsednik Skupštine Opštine Zvečan Gvozdić rekao je da posle izbora koji su i u ovoj opštini održani 6. maja stižu poruke da će izborna volja građana biti poništena i da izbori nisu važeći.

"Oni koji to nameravaju da urade, treba da znaju da time gase srpske institucije na ovim prostorima i da će to imati velike i teške posledice za narod koji ovde živi", rekao je Gvozdić i dodao da ukoliko to učine odgovornost će biti na njima, a ne na lokalnoj samoupravi u Zvečanu.

Odmah po verifikaciji mandata, sedmoro odbornika Ujedinjenih regiona Srbije (URS) napustilo je sednicu jer je nosilac njihove liste Stojanka Petković rekla da nije zadovoljna postizbornim radnjama u toj opštine.

"URS imaju svoje dostojanstvo. Imaćete partnera u nama kada su u pitanju nacionalni interesi, ali kada je u pitanju lokalna samouprava bićemo vam žestoka opozicija", rekla je Petković.

U Zvečanu je na vlasti koalicija DSS, SPS-JS-PUPS, SRS i Srpsko nacionalno veće.

Odmah posle konstituvne sednice sazvana je vanredna sednica o bezbednosnoj situciji.

Konstitutivna sednica Skupštine Opštine se danas održava i u Zubinom potoku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track