DS i URS se dogovorili oko vlasti u Šapcu

DS i URS se dogovorili oko vlasti u Šapcu

Srbija -
Predlog koalicionog sporazuma sinoć su usvojili gradski odbori ovih stranaka, a danas su ga potpisali predsednici gradskih odbora Miodrag Filiopović (DS) i Nemanja Pajić (URS)

ŠABAC - Demokratska stranka i URS potpisali su danas koalicioni sporazum o formiraju buduće lokalne vlasti u Šapcu, rečeno je u prostorijama Gradskog odbora DS.

Predlog koalicionog sporazuma sinoć su usvojili gradski odbori ovih stranaka, a danas su ga potpisali predsednici gradskih odbora Miodrag Filiopović (DS) i Nemanja Pajić (URS).

Prema rečima Pajića, kontinuitet u vođenju grada biće nastavljen, s obzirom da je URS i do sada bio u koaliciji sa DS.

"Ovo je potvrda poverenja koje su nam ukazali građani na izborima, da je ova koalicija dobro radila. Mi smo do sada bili korektan i pouzdan koalicioni partner i to ćemo biti i ubuduće", kaže Pajić.

Predstavnici DS i URS-a nisu iznosili detalje sporazuma, osim što je poznato ko će biti gradonačelnik Šapca i njegov zamenik.

Kandidat za gradonačelnika Miloš Milošević (DS) dobio je podršku URS, a njegov zamenik će biti Nemanja Pajić.

Kako je Tanjugu rečeno, nije isključeno pridruživanje još neke političke partije novoformiranoj koaliciji, a prednost se daje SPO i LDP, mada se razgovara i sa SPS-om.

DS je koalicionim sporazumom predvideo mogućnost razgovora i sklapanja dogovora sa drugim strankama, osim sa SNS.

Na lokalnim izborima održanim 6. maja, najviše glasova osvojila je DS kojoj je od 69 odbornika u lokalnom parlamentu pripalo 25 mandata, SNS je osvojila 14, URS 11, SPS osam, Preokret šest, a DŠ pet mandata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja