NIŠ: Dečje odmaralište Divljana postaje centar za 220 migranata
Foto: Beta/UNHCR/Arhivska Fotografija

Ugovor s Vladom Srbije potpisan na godinu dana

NIŠ: Dečje odmaralište Divljana postaje centar za 220 migranata

Srbija -

NIŠ - Dečje odmaralište Divljana kraj Niša postaće uskoro privremeni Centar za prihvat migranata, potvrdila je gradska većnica Tijana Đorđević Ilić.

Ona je istakla da će Divljana moći da primi 220 migranata i da će prvi od njih tu biti zbrinuti veoma brzo."Po preporuci Vlade Srbije, grad Niš je s republičkim Komesarijatom za izbeglice potpisao ugovor o ustupanju kapaciteta Divljane za smeštaj migranata. Ugovor će važiti narednih godinu dana", rekla je Đorđević Ilićeva.

Prema njenim rečima, ugovorom je predviđeno da troškove boravka migranata u Divljani snosi Komesarijat za izbeglice. Djordjević Ilićeva je kazala da Dečije odmaralište Divljana raspolaže svim sadržajima neophodnim za prihvat migranata, ali preostaje još da narednih dana bude rešen manji problem s grejanjem.

Dečije odmaralište Divljana nalazi se u vlasništvu grada Niša, a iz gradske kase je pre par godina finansirana njegova kompletna obnova. Medjutim, i pored zadovoljavajućih uslova i prihvatljive cene za boravak đaka, interesovanje škola za organizovanje rekreativne nastave bilo je malo tako da su pansioni Divljane uglavnom bili prazni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja