PANIKA: Jaguar seje strah po Srbobranu!
Foto: AP

Digla se velika frka

PANIKA: Jaguar seje strah po Srbobranu!

Srbija -

Otkako su iz dvorišta našeg komšije pre neki dan odveli tri medveda i rekli da ne mogu da nađu tu opasnu životinju, zaključavamo kapije, kažu meštani

Kapiju odsad zaključavam, a planiram da nabavim psa. Nisam baš siguran da bi običan avlijaner mogao da izađe na kraj s jaguarom. Ko kera u Srbobranu još nema, neka ga pod hitno nađe!

Ovako govori Lajoš Hebek nakon što se pročulo da se traga za opasnim jaguarom, kojeg inspektori i veterinari nisu pronašli u dvorištu Milana S., vlasnika cirkusa „Korona“, kojem su zaplenjena tri medveda. U dvorištu sada šetaju lame, a nadležni pokušavaju da pronađu i makaki majmuna. Srbobrancima nije nimalo prijatno to što se pominje da niko ne zna gde je jaguar sad, a zna se da je bio tu.

- Komšiluk je često iz sna remetila rika zatočenih životinja. Čulo se kako udaraju šapama u kavez. Vlasnik je retko u Srbobranu. Najviše bude ovde oko mesec i po. Ima nekog čuvara koji hrani životinje, ali ni njega sada nema. Dešavalo se dva- tri puta da lame istrče nasred prometne ulice i upute se ka Feketiću - objašnjava Lajoš.Dragivoje Milijanović opisuje kako je izgledalo kad su stigli inspektori u ponedeljak:- Tada me je kao svedoka pozvao policajac, jer su morali da uđu u dvorište koje je bilo zakatančeno. Imali su nalog. Veterinari su pronašli tri medveda. Videlo se da su obitavali u nehumanim uslovima, bez hrane i vode, u kavezima. Jaguara nisu pronašli, ali u jednom kavezu jesu manjeg pitona. Ne znam šta je sa zmijom.

Nestvarno... Lame šetaju po dvorištu
Nestvarno... Lame šetaju po dvorištu

I Petar Šarić, jedan od prvih suseda vlasnika cirkusa „Korona“, kaže da je, osim priče za medvede i jaguara, čuo da je pre nekoliko godina odatle utekao jedan piton:- Da li je to istina, ne znam, ali je tačno da su našem komšiji Milanu oduzeta tri medveda. Ispred njegove kuće je u ponedeljak bilo desetak vozila. Nadležna inspekcija traga za jaguarom i makaki majmunom. S njim nisam baš u najboljim odnosima, a ne pamtim kad sam ga video. Bušio mi je gume na kamionu.I kako se mrak nad Srbobranom spušta, tako se čuje tupo zaključavanje kapija...

Deformitet... Ženka ima problema sa šapom
Deformitet... Ženka ima problema sa šapom

PredstaveOD CIRKUSA NAPRAVIO CIRKUS- Nama je komšija Milan od cirkusa u Srbobranu napravio cirkus. Istina je da je u dvorištu organizovao cirkuske predstave. Ove godine su, koliko je meni poznato, bile dve - jedna krajem aprila, a druga oko 10. jula - kaže Hebek.

Kavezi... Ovde su držani medvedi
Kavezi... Ovde su držani medvedi

Dao oglasMENJA ŽIVOTINJE ZA NEKRETNINUInteresantno je da je vlasnik „Korone“ pre samo tri nedelje objavio oglas da prodaje tri medveda, jaguara, majmuna i lame.- Menjam za razno, može nekretnina kod Novog Sada - poručio je vlasnik zainteresovanim kupcima.

Spasen... Mrki medved u Beo zoo-vrtu
Spasen... Mrki medved u Beo zoo-vrtu

„Beo zoo-vrt“MEDVEDI DOBRO, USKORO IDU U NEMAČKUU „Beo zoo-vrtu“ se nalaze dva mrka medveda, dok je na Paliću mešanac mrkog i polarnog medveda. Ženka ima deformitet na prednjoj šapi i ne koristi je uopšte:- Primetno je da nisu u najboljoj kondiciji jer im je prostor u kom su boravili bio izuzetno mali, svega nekoliko kvadrata. Generalno stanje nakon osnovnih pregleda je u redu, medvedi su uhranjeni i dobro izgledaju, ali smo uzeli uzorke krvi i dlake. Medvedi su odmah dobili čipove, vakcine i terapiju protiv crevnih parazita. Biće kod nas nekoliko meseci, pa idu u prihvatilište u Nemačkoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track