DRUGI NAPAD U DOMU ZDRAVLJA NA LIMANU Pacijent ušetao u šortsu i papučama, pa udario radnika u glavu
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Incident u Novom Sadu

DRUGI NAPAD U DOMU ZDRAVLJA NA LIMANU Pacijent ušetao u šortsu i papučama, pa udario radnika u glavu

Srbija -

NOVI SAD - Jedan pacijent je napao radnika obezbeđenja kog je udario u glavu DZ u naselju Liman IV, u Novom Sadu.

To je drugi napad na zaposlene Doma zdravlja "Novi Sad" (DZ) u poslednja tri dana, a desio se juče po podne.

Kako je saopšteno iz Doma zdravlja, reč je o pacijentu kome je terapiju prepisao psihijatar, a on je prema tvrdnjama doma, radniku naneo ozbiljne telesne povrede, zbog kojih je morao biti primljen u Urgentni centar KCV.

- Pacijent, koji je ušao u naš objekat obučen samo u šortsu i papučama, prišao je i ničim izazvan udario u glavu čoveka iz obezbeđenja. Udarac je bio neočekivan, ali je naš kolega ipak reagovao i oborio na zemlji napadača - kažu u Domu zdravlja.

Kako navode, u pitanju je čovek snažne fizičke konstitucije, a radniku obezbeđenja pritrčakli su u pomoć lekari i osoblje. Na teren je izašla i policija koja je uhapsila napadača i sastavila zpaisnik, a ceo događaj zabeležile su sigurnosne kamere.

Podsetimo, pre tri dana suprug jedne pacijentkinje izazvao je incident, a on je urlao, vređao lekara, rušio inventar.Zbog toga su, kako ističu iz DZ zaposleni nespokojni, jer je stiče utisak da su napadi sve češći, iako se stalno upozorava da je bezbednost radnika zaposlenih u zdravstvu ugrožena.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track