UŽAS I TUGA U LESKOVCU: Vesna Mladenović ubila se jer je prevarena za posao u Slovačkoj
Foto: Jugmedia

Nije mogla da povrati uloženih 300 evra

UŽAS I TUGA U LESKOVCU: Vesna Mladenović ubila se jer je prevarena za posao u Slovačkoj

Srbija -

LESKOVAC – Nakon što je dala novac posredniku za posao u Slovačkoj, a vratila se u Srbiju posle samo tri dana, leskovčanka Vesna Mladenović je izvršila samoubistvo jer nije mogla da povrati uloženih 300 evra, a svom suprugu je ostavila oproštajno pismo.

Ova pedesetsedmogodišnja žena je bila diplomirani tehnolog, radila dugo godina u nekoliko firmi, a poslednjih 5 godina, kada je ostala bez posla u „Porečju“, čistila ulaze u zgradama i dobrostojećim kućama kako bi prehranila sebe i supruga. Posao u Slovačkoj joj se učinio kao šansa da zaradi više.

„Ja sam joj govorio da ne ide, da je to prevara. Otišla je 1. a vratila se 3. novembra. Zvala me je sa stanice u Beogradu, plakala je jer je potrošila sve pare i kazala mi da sam vidovit„, priča nam kroz suze njen suprug Mile Mladenović.

Narednih desetak dana supružnici su pokušali da povrate novac, a svađa sa posrednikom za posao u Slovačkoj, koja se desila noćas u njihovom dvorištu, bila je okidač da se Vesna popne u potkrovlje svoje kuće i obesi, piše Jugmedia.

FOTO: Jugmedia

Prvo je prevarili, pa joj još pretili

Vesna je za posao u Slovačkoj čula preko lokalne radio stanice u ovom gradu, koja je bila i posrednik u poslu do izvesnog Predraga iz Kruševca koji je garantovao da će ona biti zaposlena.

Meni je sve bilo sumnjivo kada je taj mladić, vlasnik radija došao na kapiju da nam traži 50 evra za početak.

Kasnije smo i tom Predragu dali još 100 u Beogradu, kao za put do Slovačke. Obećali su joj da će raditi tamo u Samsungu. Međutim, nju i još osam Srba nisu ni primili na smeštaj, obećavali da će raditi u Mađarskoj, ali i tamo su ih ispalili pa su kombijem vraćeni do Novog Sada. Odatle je došla vozom do Beograda, pa nazad za Leskovac„, priča nam Vesnin suprug.

Kaže da je uspeo samo jednom da se čuje sa tim čovekom, a da mu je on pretio kako, ako ga još jednom pozove, da će doći u Leskovac i baciti mu bombu na kuću.

POSAO U ČEŠKOJ PREVARA ILI LAŽ Leskovčani pohapšeni u fabrici i proterani jer su radili na crno

„Pokušao sam da dođem do tog Predraga, ali je on već promenio broj. Gazda te radio stanice me je stalno lagao da će da ga pozove i da nam vrati pare. Sinoć je došao kod nas i iz našeg dvorišta pozvao na neki drugi broj tog Predraga. Ja sam mu oteo telefon, kazao mu da ću da ga odnesem u policiju i tražio da nam vrati 150 evra koje smo im dali. Međutim, on je otišao, prijavio da sam ukrao telefon i policija me je oko 8 sati privela u SUP zbog navodne krađe. Kada sam se vratio kući zatekao sam Vesnu obešenu u potkrovlju a ostavila je oproštajnu poruku„, govori nam kroz suze ovaj čovek.U poruci je pisalo: „Ne smem da te čekam tako ljutog. Odlazim zauvek„.

FOTO: Jugmedia

Imali skladan brak

Prijatelji i familija nesrećnog bračnog para kažu da su imali skladan brak koji je trajao dvadeset godina. Nisu imali dece i čuvali su se i poštovali međusobno.

„Ona se uplašila toga kakv ću ja onda belaj da napravim u pokušaju da je zaštitim od ovih prevaranata. Ali nisam ni sanjao da može da digne ruku na sebe. Nisam znao da joj je toliko teško, ali mi je često pričala da se oseća kao krpa kada ode da čisti ulaze u zgrade„, priseća se nesrećni Mile Mladenović, koji radi kao kamiondžija.

Policija: U Slovačkoj je sve čisto

Šef Odseka pogranične policije za strance i suzbijanje ilegalne migracije i trgovine ljudima Dejan Ristić kazao je ranije u izjavi Jugmedii da je detaljno izvršena istraga naših sugrađana koji odlaze na sezonski rad u Češku i Slovačku i da tu nema nikakve eksploatacije zaposlenih.

„Slučajeve odlaska naših državljana na rad u Česku i Slovačku smo baš pre par nedelja radili i tu je sve čisto. Agencije koje se bave posredovanjem u zapošljavanju uredno su prijavljene u Agenciji za privredne registre„, kazao je Ristić.

(Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track