NOVOSADSKI ODBOR NOVE STRANKE: Gradonačelnik Vučević osuđen zbog kršenja Zakona o budžetskom sistemu
Foto: Beta

Isplaćeno 125 miliona dinara više od zakonom propisanih sredstava

NOVOSADSKI ODBOR NOVE STRANKE: Gradonačelnik Vučević osuđen zbog kršenja Zakona o budžetskom sistemu

Srbija -

Novosadski odbor Nove stranke ukazala je u svom današnjem saopštenju na izveštaj Državne revizorske agencije koja u svom izveštaju, između ostalog, konstatuje da je samo u 2014. godini za plate gradonačelnika, Gradskog veća i Gradske uprave protivpravno isplaćeno 125 miliona dinara više od zakonom propisanih sredstava

"Novi Sad je veoma bogat i ekonomski stabilan grad kada je uspeo da u ovom veku preživi više od osam godina (neo)radikalske štetočine na vlasti. U toj podeli nezarađenih plata, gradonačelnik Miloš Vučević se ovajdio za mesečnu platu veću za 22% i ta razlika je u visini jedne minimalne zarade u Republici Srbiji. Državna revizorska institucija je podnela prekršajnu prijavu protiv odgovornog lica i Miloš Vučević je zbog dva prekršaja pravosnažno osuđen na plaćanje novčane kazne u iznosu od 80.000 dinara, što je gotovo minimalna kazna u poređenju sa zaprećenom kaznom do dva miliona dinara. Istina je da se Sud prilikom određivanja visine kazne kretao u zakonskim okvirima, ali je neverovatna blagonaklonost prema nekome ko je oštetio budžet grada za 125 miliona dinara i pri tome sebi pribavio protivzakonitu imovinsku korist mnogostruko veću od kazne na koju je osuđen", ocenjuje se u saopštenju.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Novosadski odbor Nove stranke ovim slučajem želi da ukaže na odsustvo svake političke i moralne odgovornosti nosilaca vlasti, stoji u saopštenju.

Foto: Beta
Foto: Beta

"Novosađani su već platili 390 miliona dinara (što neće biti konačna cifra) greške Maje Gojković i Igora Mirovića zbog afere „ATP Vojvodina“, a oni su sada na najvišim političkim funkcijama umesto da su u zatvoru ili, makar, u političkoj penziji. Po istom principu Miloša Vučevića očekuje unapređenje kao nagrada za štetu koju je načinio Novom Sadu. Veličina štete koju plaćaju građani ne sme da zavisi od savesti i sistema vrednosti vlastodržaca iz Srpske napredne stranke, nego od pravovremene reakcije pravosudnih organa koja se ne ; može očekivati u državi gde je suspendovana vladavina prava. Nažalost, ne mogu se očekivati ni moralna niti politička odgovornost Miloša Vučevića, jer su te vrednosti nepoznanica u organizaciji kojoj on pripada", zaključuju iz NOVE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track