Šabac i Jazaki potpisali ugovor: Posao za 1700 radnika
Foto: Promo

Šabac i Jazaki potpisali ugovor: Posao za 1700 radnika

Srbija -

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i direktor Poslovne jedinice za komercijalna vozila kompanije „Jazaki“ Klaus Patrik Notbruk, potpisali su danas u Gradskoj kući u Šapcu Ugovor o dodeli sredstava podsticaja, kojim se završavaju formalni pregovori i počinje praktična realizacija investicije u Šapcu, ukupne vrednosti 25 miliona evra.

Naredne tri godine, Jazaki će u Šapcu zaposliti 1700 radnika. Pregovori između Grada Šapca i japanske kompanije Jazaki su počeli u ferbuaru prošle godine. Zahvaljujući komunalno dobro opremljenoj industrijskoj zoni i efikasnoj lokalnoj samoupravi, Šabac se u konkurenciji 10 srpskih gradova i dve države u okruženju izborio za ovu investiciju.

-Tim Grada Šapca koji je zadužen za pregovore sa našom kompanijom je brzo i efikasno odgovarao na sve naše zahteve. Prepoznali smo njihovu profesionalnost i umešnost da odgovore našim potrebama i to nam je ulilo poverenje da će tako biti i u budućnosti, rekao je direktor poslovne jednice za komercijalna vozila i direktor Jazaki Šabac Klaus Patrik Notbruk.Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je istakao da će grad imati višestruku korist od dolaska ovog investitora. -Pored toga što će posao dobiti 1700 Šapčana, očekujemo da će veliki deo šabačke privrede imati koristi od dolaska ovako velike kompanije. Ova investicija znači da će naš grad od sada biti na svetskoj mapi gradova u kojima posluju najveće i najznačajnije kompanije. Dolazak komapnije Jazaki je znak i ostalim investitorima da je Šabac dobro mesto za ulaganje, rekao je gradonačelnik Zelenović.

Skupština grada Šapca donela je 3. oktobra 2016. godine jednoglasnu odluku da sa 2,4 miliona evra podrži investiciju japanske firme Jazaki u Šapcu. Mulitinacionalna kompanija Jazaki proizvodi električnu i elektronsku opremu za automobile. Osnovana je 1941. godine i zapošljava preko 250.000 radnika u više od 200 fabrika širom sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track