POTPUNI HAOS USRED NIŠA: Pauk premeštao vozila po centru, vlasnici ih satima tražili!
Foto: Dragana Udovičić

Premeštanje zbog zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske

POTPUNI HAOS USRED NIŠA: Pauk premeštao vozila po centru, vlasnici ih satima tražili!

Srbija -

Zbog dolaska vlada Srbije i Mađarske pojedinim Nišlijama je "pauk" uredno parkirane automobile u centru grada bez ikakvog prethodnog obaveštenja prebacivao na druge lokacije.

Da su im kola pomerena građani saznali nakon višesatne potrage po ulicama u komšiluku.

Ilustracija, Foto: Marina Lopičić
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

Aleksandar Šurdilović koji stanuje u centru grada i kupuje mesečnu parking kartu je u petak, kaže, zbog obeležavanja Dana kopnene Vojske pomerio svoje vozilo sa parkinga kod Tvrđavskog mosta u ulicu 7. juli. Međutim, kada ga je danas potražio, njegov automobil nije bio na tom mestu.

Iako je, nakon što su putevi postali prohodni, stigao do poslovnice “Parking servisa” i tražio da vrate auto tamo odakle ga je "pauk" pomerio, iz ovog preduzeća su najpre zahtevali da priloži "pisani zahtev". Prema njegovim rečima, tada su mu odgovorili da vraćanje auta “ne dolazi u obzir”, posle čega je od saobraćajca saznao gde se nalazi auto i sam otišao po njega.

"Parking servis": Tražili smo vlasnike telefonom

Na sajtu "Parking-servisa" je poslednja vest od pre desetak dana, a nema ni najave bilo kakvog upozorenja građanima da bi trebalo da preparkiraju svoja kola.

Ilustracija, Foto: Kurir
Ilustracija, Foto: Kurir

Informaciju o mogućem uklanjanju vozila na trasi kojom bi trebalo da se kreću premijeri Mađarske i Srbije nisu dostavili ni medijima, niti je na samim parkiralištima bilo bilo kakvog obaveštenja.

U "Parking servisu" tvrde da su uklanjali samo automobile čije vlasnike nisu mogli da pronađu telefonom i to po nalogu saobraćajne policije.

(Južne vesti/V.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja