Specijalistički pregledi u kuršumlijskim selima

Specijalistički pregledi u kuršumlijskim selima

Srbija -
Kuršumlijski Dom zdravlja počeo je i obnovu i uređenje ambulanti u seoskim sredinama

KURŠUMLIJA - Dom Zdravlja iz Kuršumlije ponovo organizuje akciju specijalističkih pregleda pacijenata u seoskim ambulantama.

"Istovremeno, kuršumlijski Dom zdravlja je počeo obnovu i uređenje ambulanti u seoskim sredinama", kazala je direktorka Doma zdravlja Ljiljana Arsenijević.

Lekari specijalisti, kuršumlijskog Doma zdravlja, nakon prošlogodišnje akcije pregleda stanovništva u najudeljenijim selima opštine Kuršumlija, ove godine krenuli su sa pregledima pacijenata iz Lukovske banje, a zatim će obići sva kuršumlijska sela.

"Želimo da zdravstvene usluge budu podjednako dostupne svim pacijentima. Problem je što je opština Kuršumlija razuđena, sela su veoma udaljena od grada i nepristupačna. Zato smo ponovo angažovali lekare specijaliste da redovno obilaze sva sela i pacijentima pruže adekvatnu zdravstvenu uslugu", kazala je Arsenijević.

Ona je navela i da je u toku obnova pojedinih seoskih ambulanti, koje već godinama nisu bile u funkciji.

Obnovu seoskih ambulanti finansira Dom zdravlja iz Kuršumlije i lokalna samouprava. Do sada je već nekoliko ambulanti potpuno renovirano i osposobljeno za prijem pacijenata.

"To je doprinelo da mnogi pacijenti svoje zdravstvene kartone iz Doma zdravlja u Kuršumliji, vrate na selo.

Takođe je omogućeno da meštani tih sela,koji nisu imali zdrvstvene kartone, da ih otvore u svojoj ambulanti", kazala je Ljiljana Arsenijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track