ŠABAC: Grad u kom je uspeh normalna stvar
Foto: Promo

ŠABAC: Grad u kom je uspeh normalna stvar

Srbija -

Godina iza nas je godina spojenih obećanja i ostvarenja – ovako je gradonačelnik Šapca ocenio 2016. na godišnjoj konferenciji za medije. On je poručio da je Šabac neobičan grad jer je uspeh u njemu obična i normalna stvar.

U protekloj godini zaposlilo se 1223 Šapčana, a gradi se i fabrika za veliku japansku investiciju.-U ovoj godini u Šabac je došla najveća investicija u Srbiji, japanska kompanija Jazaki koja će zaposliti 1700 ljudi. Naš sledeći cilj je da se upravo Šapčani zaposle u toj fabrici, zato je naš poklon njima za narednu godinu obuka za rad na računaru i strane jezike, koja će pomoći da lakše dođu do radnog mesta. Ovo će omogućiti svakome ko želi da radi, da bude konkurentniji u potrazi za poslom, zadovoljan je gradonačelnik Nebojša Zelenović.Trenutno se vode pregovori sa 12 investitora za potencijalnih 2000 radnih mesta, a u Severozapadnoj radnoj zoni gradi se šest fabrika u kojoj će naredne godine posao dobiti 1900 Šapčana.

Sve to, dodaje Zelenović, ne bi bilo moguće bez sistemskog ulaganja u grad jer „investicije prate ljude“. -U budžetu za narednu godinu zadržali smo sedam odsto za kulturu. Pokrenuli smo dramske sekcije u svim šabačkim srednjim školama gde profesionalni glumci rade sa đacima. Želimo novu pozorišnu publiku i mlade koji se duhovno grade kroz kulturu, podseća Zelenović.U protekloj godini 2500 đaka naučilo je da pliva na gradskom bazenu, Šabac je na korak do ispunjenja obećanja da će biti grad bez neplivača, ocenjuje gradonačelnik.Godina na isteku je bila uspešna za Šapčane i po tome što su dobili priznanje za grad koji najabrže izdaje upotrebne dozvole a dobili su i BFC sertifikiat za povoljno poslovno okruženje koje izdaje NALED. Za sledeću godinu u gradu na Savi najavljuju nastavak uređenja industrijske zone, izgradnju nove kvantaške pijace i Sava parka, zelenog pojasa pored reke. U planu je i nastavak decentralizacije. Nakon odluke o vraćanju novca prikupljenog od poreza na imovinu u sela da građani odlučuju kako će ga trošiti, najavljeni su i referendumi u mesnim zajednicama o najbitnijim pitanjima za život meštana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja