PRVOJ BEBI 2.500 EVRA: Radosni dečji plač obradovao Srbiju u 2017. godini!
Foto: Mina Branković

Bebi-bum

PRVOJ BEBI 2.500 EVRA: Radosni dečji plač obradovao Srbiju u 2017. godini!

Srbija -

U Srbiji je u novogodišnjoj noći rođeno više dečaka, ali je u prestonici sve preduhitrila devojčica Kasija Pop. Njoj i majci Maji Divac uručena je čestitka od 300.000 dinara

Prve minute u 2017. godini obeležilo je i rođenje prvih beba. Zanimljivo je da je u novogodišnjoj noći na svet došlo više dečaka, ali je u glavnom gradu prva roditelje obradovala devojčica.

Dva dečaka dobila po 150.000 dinara... Gradonačelnik obišao bebe Miloša i Lazara u GAK u Vi­še­gra­d­skoj
Dva dečaka dobila po 150.000 dinara... Gradonačelnik obišao bebe Miloša i Lazara u GAK u Vi­še­gra­d­skoj

Kasiji Pop i njenoj majci Maji Divac gradonačelnik Beograda uručio je čestitku od 300.000 dinara u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo „Dragiša Mišović“. Kasija ima tri kilograma i 200 grama, dugačka je 52 centimetra i drugo je dete u porodici. Prvi čovek prestonice se zatim uputio u GAK u Višegradskoj, gde je Danijeli Stevanović i njenom sinu Lazaru, te Mirjani Tomić i malom Milošu darivao po 150.000 dinara. I Lazar i Miloš su treće bebe u svojim porodicama.- Ova godina je dobra s obzirom na to da prvi put imamo tri prvorođene bebe. Ako se po jutru dan poznaje, 2017. godina biće godina beba u Beogradu. Za nas su bebe i povećanje nataliteta prioritetni cilj, a Grad Beograd se u okviru Saveta za prava deteta trudi da koordinira svim aktivnostima koje se tiču prava deteta u prestonici - rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Dva dečaka dobila po 150.000 dinara... Gradonačelnik obišao bebe Miloša i Lazara u GAK u Vi­še­gra­d­skoj
Dva dečaka dobila po 150.000 dinara... Gradonačelnik obišao bebe Miloša i Lazara u GAK u Vi­še­gra­d­skoj

Novi SadTARA OBRADOVALA RODITELJETara Buha, rođena 36 minuta posle ponoći, prva je beba u Novom Sadu. Devojčicu i njenu mamu Snežanu posetio je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada. Grad je za prvorođenu bebu obezbedio novogodišnji poklon od 100.000 dinara, a za svu decu s teritorije Novog Sada rođenu 1. januara po 50.000 dinara.- Današnji osmeh Snežane i pogled ka maloj Tari sve govori, a to je ono za šta živite i za šta treba da se borite u životu - kaže Vučević.S. S.

NišJULIJA, PRVA NIŠLIJKA ROĐENA U 2017.Devojčica Julija prva je beba rođena u Nišu u 2017. i prvo je dete majke Jelene Šermaz.-Već u prvom minutu Nove godine dobili smo zdravo dete. Beba je začeta vantelesnom oplodnjom, obavljen je carski rez i svi smo srećni što je porođaj prošao bez ikakvih problema - kazao je Milan Stefanović, dežurni ginekolog. Majku i bebu obišao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović i uručio ručni sat i 50.000 dinara.M. M.

VranjeDEČAKU SE NIJE ŽURILOU Vranju se na prvu bebu rođenu u 2017. čekalo do tri sata i 45 minuta, kad je Marija Dinić rodila dečaka.Njih dvoje su na odeljenju ginekologije Zdravstvenog centra u Vranju posetili pomoćnik gradonačelnika dr Aleksandar Stajić i gradski većnik dr Miroljub Stanković i uručili im 50.000 dinara i poklone.Stajić je podsetio da lokalna samouprava izdvaja po 100 evra za svako rođeno dete i znatna sredstva za vantelesnu oplodnju. Čestitke je uputio i gradski većnik dr Stanković.T. S.

LoznicaCEO DAN ČEKALI BLIZANCEU novoj 2017. rode nisu žurile, pa se na prvu bebu u porodilištu Opšte bolnice Loznica čekalo sve do pola sedam uveče 1. januara. Tada je Slađana Petrović (34) iz lozničkog sela Grnčara rodila dečaka i devojčicu.Osim njih dvoje, prvog dana ove godine, pet minuta pre ponoći, rođena je još jedna devojčica. Poslednjeg dana 2016. gradonačelnik Vidoje Petrović podelio je u porodilištu paketiće.T. I.

LeskovacRADOST OD PONOĆIDečak koga je na svet, minut posle ponoći, donela Danijela Veličković (28) iz leskovačkog sela Međa prva je novorođena beba u 2017. godini u Leskovcu. To je Danijeli treće i prvo muško dete. U ime grada Leskovca, pomoćnica gradonačelnika Mina Cvetanović uručila je majci i detetu vaučer na 20.000 dinara za bebi-opremu, a preostalih devet vaučera za druge, kasnije rođene bebe predala je načelnici odeljenja. Ubrzo, svega nekoliko minuta posle prvog plača bebe u novogodišnjoj noći, začuo se plač još jednog dečačića u Leskovcu.A. D.

Mina Branković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track