(FOTO) MEĆAVA I U VRANJU: 70 cm snega odseklo okolna sela, saobraćaj u blokadi
Foto: T.S.

Teško stanje na jugu Srbije

(FOTO) MEĆAVA I U VRANJU: 70 cm snega odseklo okolna sela, saobraćaj u blokadi

Srbija -

Zbog snažne mećave i snega koji je u višim planinskim selima na području Vranja dostigao visinu od preko 70 santimetara saobraćaj je u totalnom prekidu, a problema ima i na autoputu Koridora 10, autobusi saobraćaju samo do Niša, kažu nadležni.

Foto: T. Stamenković
Foto: T. Stamenković

- Autobusi pođu i vrate se ovo je stvarno sramota. Autobus je od jutros krenuo za Krivu Feju i u Klisurici se zaglavio i vratio se, za Poljanicu isto, do sela Žapsko takođe je neprohodan put. Traže autobuse, a putevi ne raščišćeni, ne znam šta da vam kažem, neko da reskira nečiji život ne bi trebalo - kaže dispečer na Autobuskoj stanici u Vranju Milivoje Bojković.

Foto: T. Stamenković
Foto: T. Stamenković

Prema njegovim rečima u prekidu je trenutno I saobraćaj na autoputu Koridora 10.

- Imamo informaciju da saobraćaju autobusi do Niša i tu su stacionirani, ne znam tačno gde je prekid,autobusi se vraćaju - navodi Bojković.

Foto: T. Stamenković
Foto: T. Stamenković

U Službi za održavanje puteva u vranjskom “Vodovodu” napominju da je situacija katastrofalna na terenu, i da je snežna mećava izazvala brojne problem I blokirala saobraćaj.

BONUS VIDEO: Ovako je bilo u Priboju...

Gradonačelnik Vranja i komandant Štaba za vanredne situacije dr Slobodan Milenković, na osnovu obaveštenja Sektora za vanredne situacije i upozorenja iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, naložio je da se preduzmu sve operativne i preventivne mere u cilju zaštite putne i elektronergetske infrastrukture.

BONUS VIDEO: A ovako na Kopaoniku na minus 19

S obzirom da se i narednih dana očekuju snežne padavine, a da će od petka do ponedeljka jutarnje temperature biti od - 15 do - 7 stepeni, nadležne inspekcijske i komunalne službe stavljene su u stanje pripravnosti.

(T. Stamenković/Foto: T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track