LEDENO NA ISTOKU SRBIJE: Zavejana pojedina sela u okolini Pirota, zasad bez problema sa strujom
Foto: Reuters

Sneg bez prekida pada od sinoć

LEDENO NA ISTOKU SRBIJE: Zavejana pojedina sela u okolini Pirota, zasad bez problema sa strujom

Srbija -

PIROT - Sneg koji neprestano pada od sinoć zavejao je pojedina sela u okolini Pirota a njihovi stanovnici za sada nemaju problema sa snabdevanjem strujom i životnim namirnicama, izjavio je danas koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije Sreten Savov.

On je kazao da su ekipe Javnog preduzeća "Komunalac" na terenu i da čiste gradske ulice, trgove i mostove kao i puteve ka zavejanim selima.

"Zvali su nas od jutros predsednici Saveta mesnih zajednica zavejanih sela Gostuše, Činiglavaca i Rudinje, ali i drugih planinskih sela gde je sneg debljine i do 30 santimetra i u kojima putevi nisu prohodni. Uputili smo vozila ka mnogim selima i očekujemo da u toku dana ekipe očiste puteve ka najugroženijim mestima", rekao je Savov.

BONUS VIDEO: Ovako je danas mraz stegao i u Zaječaru

Prema njegovim rečima, stanovnicima tih sela obezbedjena je zdravstvena zaštita."Sve nadležne službe su spremne da reaguju. Postoji stalna komunikacija pirotske Policijske uprave, Odeljenja MUP-a za vanredne situacije, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje i Preduzeća za puteve "Niš-Trejs" koje održava regionalne i magistralne puteve", kazao je gradski koordinator.

Prema podacima pirotskog "Komunalca", jedna ekipa tog javnog preduzeća čisti puteve u gradskim naseljima Mali i Veliki Suvodol, Barje Čiflik, Rasnica, Ponor i Gnjilane dok je druga ekipa upućena ka Držini, Vojnegovcu, Činiglavcima, Petrovcu, Gradištu, Srećkovcu i Gostuši.Iz "Komunalca" su apelovali na gradjane da u narednim danima izbegavaju korišćenje vozila zbog najavljenih niskih temperatura i poledice na putevima.Ekipe preduzeća za puteve "Niš-Trejs" trenutno čiste magistralne puteve od Niša do granice prema Bugarskoj i Babušnica - Svodje.Ti putevi su trenutno prohodni, a dodatne teškoće putarima pričinjava vetar koji nanosi sneg.

Foto: AP
Foto: AP

Očekuju 10 centimetara snega

U istočnim krajevima Srbije danas se očekuje oko 10 centimetara novog snega, u planinskim predelima i više, a zbog jakog i olujnog vetra i lokalno stvaranje snežnih nanosa, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Srbiji će od danas do srede 11. januara biti veoma hladno (ledeni dani). Jutarnja temperatura biće od minus 18 do minus 12, lokalno i niže, u planinskim predelima i oko minus 25 stepeni, dok će najviša dnevna biti od minus 12 do minus osam stepeni.U većem delu Srbije sutra će biti pretežno oblačno i veoma hladno, ponegde sa slabim snegom, uglavnom u planiniskim predelima. Jutarnja temperatura biće od minus 15 do minus 10, na planinama oko minus 20, a najviša dnevna od minus 10 do minus šest stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track