URS, SNS i SPS nova lokalna vlast u Trsteniku

URS, SNS i SPS nova lokalna vlast u Trsteniku

Srbija -
Skupštinsku većinu činiće 18 odbornika URS-a, osam odbornika SNS i šest odbornika SPS-a, dok će u opoziciji biti DS sa 11 odbornika i SPO sa šest

TRSTENIK - Koalicioni sporazum između URS, SNS i SPS, partija koje će činiti novu lokalnu vlast u Trsteniku, zvanično je danas potpisan, a novi predsednik opštine biće Miroslav Aleksić iz URS-a.

Skupštinsku većinu činiće 18 odbornika URS-a, osam odbornika SNS i šest odbornika SPS-a, dok će u opoziciji biti DS sa 11 odbornika i SPO sa šest.

Prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma, Miroslav Aleksić predsednik Opštinskog odbora URS-a i novi predsednik opštine Trstenik, kazao je da će ova koalicija odmah nakon konstitutivne sednice skupštine početi rad kako bi građanima omogućila bolji život.

"Prioritet će biti da sačuvamo "Prvu petoletku", omogućimo malim i srednjim preduzećima bolji privredni ambijent, poljoprivrednicima siguran plasman, a građanima efikasniju lokalnu samoupravu", rekao je Aleksić.

On je izrazio negodovanje zbog toga što je aktuelni predsednik skupštine Rade Lepenac (SPO) konstitutivnu sednicu zakazao tek za 6. jul i naglasio da je 30 odbornika nove skupštinske većine danas uputilo zahtev da se ta sednica održi 15. juna.

"Predsednika skupštine obavestiću da je formirana nova skupštinska većina i insistiraću na tome da se sednica zakaže za 15. jun, jer ne postoji nijedan valjan argument, osim ličnih ili partijskih interesa, da se ta skupština tada ne zakaže", rekao je Aleksić.

Opštinska izborna komisija u Trsteniku danas je donela odluku da se tri mandata DS S-a, koja nije prešla cenzus, vrate URS-u, SPO-u i SNS, tako da će većinu, umesto planiranih 30, činiti 32 odbornika tih partija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track