PODVIG: Vatrogasci mi poklonili nov život!
Foto: Aleksandar Jovanović

Spasli kolegu iz vatrene stihije

PODVIG: Vatrogasci mi poklonili nov život!

Srbija -

Miodrag Sarvanović jedva je izvukao živu glavu kad je kao pripadnik užičke Vatrogasne brigade gasio požar u jednom selu, a u nesreći su mu se najpre našle kolege

UŽICE - U svakoj intervenciji koju odrađujemo postoji i taj trenutak kad pomislimo - dobro je da smo se svi vratili. Trudimo se da uvek bude tako, verujući da se nikad neće dogoditi. Ipak, desilo se...Ovim rečima otpočinje pismo koje su vatrogasaci iz užičke Vatrogasne brigade napisali svom kolegi Miodragu Sarvanoviću (46), ocu četvoro dece, koji je teško povređen pre pet meseci, kad se na njega prilikom intervencije u selu Ljubanje kod Užica obrušio krov u zapaljenoj štali. Pismo je napisano dok je Sarvanović ležao u bolnici, hteli su da mu ga pošalju, ali za to, kako kažu, nisu imali snage.

Znak pažnje... Novinarka Kurira iznenadila četvoro Miodragove dece
Znak pažnje... Novinarka Kurira iznenadila četvoro Miodragove dece

Sarvanović je teško povređen 22. jula, da bi ubrzo bio prebačen iz Užičke bolnice u Beograd na Kliniku rekonstruktivne hirurgije u KCS. Nakon tvišemesečnog oporavka u svom domu u selu Zlakuša kod Užica ugostio je i reportere Kurira, kojima je potom ispričao kako je, zahvaljujući najpre svojim kolegama, uspeo da prevari smrt.- Gorela je štala, požar je pretio da se raširi na kuću. Ušao sam unutra i odjednom se ceo krov i sve što je bilo u potkrovlju obrušilo na mene - priseća se Sarvanović i dodaje da je u u jednom trenutku malaksao i počeo da dozivao kolege Momira Borovića (45) i Marka Cvetića (25).- U prostoriji je bilo dva metra ruševine i ispod nje žuti šlem. Pomislio sam da od njega ništa nije ostalo... a onda sam mu ispod te gomile čuo glas - priča Borović očiju punih suza.On dodaje da su kopali rukama i nogama samo da ga spasu.- U vremenu kad svako brine o sebi moje kolege su meni dale sve, oni najbliži ugrozili su svoje živote da bi mene spasli, dali krv, novac, dali su mi novi život. Večni sam im dužnik - završava Miodrag.

Načelnica dr Biljana ĆertićKOLEGIJALNOST KAKVU NISAM VIDELANačelnica Klinike za rekonstruktivnu hirurgiju u KCS dr Biljana Ćertić, koja je u znak zahvalnosti što im je spasla kolegu od sektora dobila i plaketu, kaže da je bila iznenađena kolegijalnošću vatrogasaca.- Ovakvu požrtvovanost ne pamtim. Bez reči smo dobijali kompletnu količinu krvi, čak je kupljena i veštačka koža „integra“, sve su to Miodragu kolege obezbedile bez ikakvih problema. Oni su jedna velika dobra porodica - rekla je dr Ćertić.

Jelena Rafailović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: KURIR TV SA VATROGASCEM HEROJEM: Ovako je Miodrag Rajković spasavao zavejane u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track