ZADOBILA PROMRZLINE ČETVRTOG STEPENA: Starica (78) iz sela Lepčince kod Vranja ostala bez ogreva
Foto: Tatjana Stamenković

Smeštena u bolnicu

ZADOBILA PROMRZLINE ČETVRTOG STEPENA: Starica (78) iz sela Lepčince kod Vranja ostala bez ogreva

Srbija -

VRANJE - Zbog teških promrzlina koje je zadobila u svojoj kući, bez ogreva Stanija Cvetković (78) iz sela Lepčince hospitalizovana je na Internom odeljenju Bolnice u Vranju.

Prema rečima načelnice odeljenja dr Danijele Cvetković žena je primljena sa promrzlinama četvrtog stadijuma stopala desne noge i desne šake.

- Konsultovali smo hirurga, desna šaka je dobro sad, to se je vratilo, cirkulacija je odlična. Desno stopalo je ugroženo možda će biti i neka hirurška intervencija videćemo. Za sada mora da miruje – kaže za Kurir dr Cvetković.

Kako se saznaje Stanija sa suprugom živi sama u kući iznad Lepčinca u teškim uslovima, bez ogreva. Prema priči nesrećne žene u kući se nije ložilo iako je na tom području ovih dana zabeležena izuzetno niska temperature i do minus 27 stepeni.

- Pacijentkinja jeste srčani bolesnik, ali od toga nije ugrožena. Ona je pala i povredila desnu nogu. Na stopalu povrđene noge ima promrzline četvrtog stepena. Njeno stanje se prati, postoji mogućnost da joj ta noga bude amputirana –napominje načelnica Internog odeljenja doktorka Danijela Cvetković.

Žena je kolima Hitne pomoći uz pomoć Vatrogasno - spasilačke jedinice iz Lepčinca dovežena u ZC Vranje.

TEKS I FOTO T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track