Gimnazija u Jagodini upisuje dva sportska odeljenja

Gimnazija u Jagodini upisuje dva sportska odeljenja

Srbija -
Prošle godine je bilo više zainteresovanih nego što je bilo mesta u jednom odeljenju, tako da će najesen biti otvoreno još jedno, najavio načelnik Školske uprave u Jagodini Života Starčević

JAGODINA - Gimnazija "Svetozar Marković" u Jagodini ove godine upisaće đake i u dva sportska odeljenja zbog velikog interesovanja učenika koji se aktivno bave sportom.

Prema rečima načelnika Školske uprave u Jagodini Živote Starčevića, prošle godine je bilo više zainteresovanih nego što je bilo mesta u jednom odeljenju, tako da će najesen biti otvoreno još jedno.

"To je gimnazija opšteg smera za učenike koji se bave sportom. Prošle godine su se prijavljivala deca i iz Rasinskog, Borskog i Pirotskog okruga. Pošto nema sportske gimnazije između Beograda i Niša odlučili smo da otvorimo još jedno odeljenje", kazao je Starčević.

Ukupno ima mesta za 60 učenika koji se mogu prijaviti 9. i 10. juna. Oni polažu završni ispit male mature kao i ostali osmaci, s tim što u listu želja prvo upisuju sportsku gimnaziju.

Jagodinska gimnazija upisuje i Filološko odeljenje, gde je za 24 mesta konkurisalo 28 učenika. Prijemni ispit za ovu specijalizovanu školu je 9. i 10. juna.

U 15 srednjih škola u šest gradova Pomoravskog okruga ima mesta za 2.682 učenika na 61 obrazovnom profilu. Osnovnu školu u Pomoravlju završava 2.307 učenika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track