Pomahnitali konj preskočio decu u dvorištu vrtića

Kruševac

Pomahnitali konj preskočio decu u dvorištu vrtića

Srbija -
Biće pokrenut postupak da taj i još nekoliko konja koje vlasnici drže u naselju "Marko Orlović" budu oduzeti zbog neadekvatnog čuvanja

KRUŠEVAC - Komunalna policija u Kruševcu je pokrenula postupak da bude oduzeto nekoliko konja koje građani drže u naselju "Marko Orlović" nakon što je jedan konj nedavno preskočio u dvorište vrtića i ugrozio bezbednost dece, rečeno je danas u komunalnoj policiji.

Načelnik Komunalne policije u Kruševcu Jovica Vesić kazao je da je konj bio vezan za drvo, ali da ga je neko uplašio pogodivši ga kamenom.

"Konj je bio vezan za drvo, nedaleko od vrtića, neko ga je gađao kamenom, on se odvezao, bio je uplašen, počeo da trči, uskočio u dvorište vrtića, koje je u tom trenutku bilo puno dece, preskočio dvoje dece, nastavio da trči po dvorištu", rekao je Vesić o događaju koji je uznemirio Kruševac.

Vesić je kazao da je komunalna policija izašla na teren čim je obaveštena o incidentu.

"Konj je uhvaćen, vezan, vlasnik je nađen i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava zbog neadekvatnog čuvanja životinja", rekao je Vesić.

Službena beleška, koju je tada napravila komunalna policija, prema Vesićevim rečima, prosleđena je komunalnoj i sanitarnoj inspekciji, kako bi bio pokrenut postupak da taj i još nekoliko konja koje vlasnici drže u ovom naselju budu oduzeti, zbog neadekvatnog čuvanja.

Dodao je da je u prvoj i drugoj gradskoj zoni, kojoj pripada naselje "Marko Orlović", zabranjeno držanje domaćih životinja, sem pasa i mačaka.

Na teren je izašla i kruševača policija, a Slavenko Ivezić, načelnik odeljenja policije, rekao je da bezbednost dece jeste bila ugrožena, te da se ovakve situacije ranije nisu dešavale.

Protiv vlasnika životinje policija će podneti i prekršajnu prijavu jer je on, prema Ivezićevim navodima, dobacivao i vređao vaspitačice.

U vrtiću navode da je bilo slučajeva da vlasnici popodne ili vikendom proseku ogradu vrtića i puste konje u dvorište da pasu, da se sigurnosne kamere redovno lome, te da je to problem koje sve nadležne ustanove zajedno moraju da reše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track