URS će imati 14 gradonačelnika i predsednika opština

Verica Kalanović

URS će imati 14 gradonačelnika i predsednika opština

Srbija -
Do sada izabrano njih devet, dva su gradonačelnici u Kragujevcu i Loznici i sedam predsednika opština u Boljevcu, Doljevcu, Osečini, Rači, Velikom Gradištu, Pirotu i Obrenovcu, a tokom dana treba da bude izabran i predsednik opštine iz URS u Žagubici

BEOGRAD - Ujedinjeni regioni Srbije (URS) imaće ukupno 14 gradonačelnika i predsednika opština u Srbiji, izjavila je članica predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je do sada izabrano njih devet, dva su gradonačelnici u Kragujevcu i Loznici i sedam predsednika opština u Boljevcu, Doljevcu, Osečini, Rači, Velikom Gradištu, Pirotu i Obrenovcu, a tokom dana treba da bude izabran i predsednik opštine iz URS u Žagubici.

Kalanović je rekla da bi narednih nekoliko dana u još četiri grada i opštine trebalo da budu izabrani gradonačelnici odnosno predsednici opština iz URS.

Prema njenim rečima, ti funkcioneri će se boriti za što bolji i kvalitniji život građana, jer bez jakih lokalnih samouprava i regiona nema ni jake države.

Za predsednika opštine Obrenovac je izabran predsednik beogradskog odbora URS Miroslav Čučković. Čučković je na funkciju predsednika opštine izabran na jučerašnjoj sednici.

On je na konferenciji kazao da je to prvi put da URS ima predsednika jedne beogradske opštine. URS je u Obrenovcu na vlasti sa Demokratskom strankom i koalicijom SPS-PUPS-JS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track