SRAMOTA U JAKOVU: Deca se na časovima smrzavaju u jaknama
Foto: Shutterstock

Škola bez grejanja

SRAMOTA U JAKOVU: Deca se na časovima smrzavaju u jaknama

Srbija -

Roditelji učenika tvrde da će se temperatura u školi uskoro izjednačiti sa spoljašnjom i da deca sede u učionicama na svega četiri stepena u jaknama

Problem s grejanjem u OŠ „Vožd Karađorđe“ u Jakovu traje već deset godina, a grad i opština Surčin konačno su prepoznali ovaj problem i očekuje se da će grejanje na gas početi početkom februara.Roditelji učenika tvrde da će se temperatura u školi uskoro izjednačiti sa spoljašnjom i da deca sede u učionicama na svega četiri stepena u jaknama.

- Kažu da se škola greje, ali oni sede u jaknama i noge im se smrzavaju. Dete me pita što je u školi tako hladno, a nastavnici apeluju na nas da im oblačimo po nekoliko džempera. Neki čak krive i roditelje da ih ne oblačimo dovoljno. Časovi, naravno, nisu skraćeni - ogorčen je jedan od roditelja.Direktorka škole Zorica Mitrović kaže za Kurir da je grejanje u školi redovno.

- Prekjuče je bila vanredna situacija na području sela čak i opštine, nije bilo struje i decu smo vratili kućama. Juče smo imali grejanje. Funkcionišemo normalno i časovi nisu skraćeni. U kontinuitetu je temperatura na nivou grada, tolika kolika jeste, doguramo do 17 stepeni, objekat je veliki i ugrejemo koliko možemo. Problem nije od juče, traje deset godina - kaže Mitrovićeva i dodaje:

- Problem je prepoznao Grad Beograd i opština Surčin i očekujemo da do 10. februara prebacimo kompletan sistem na gas. Nadamo se da će to biti mnogo bolje.M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track