ŠABAC PODRŽAVA PREDUZETNIKE: Usluge knjigovođe o trošku grada
Foto: Promo

ŠABAC PODRŽAVA PREDUZETNIKE: Usluge knjigovođe o trošku grada

Srbija -

Svim preduzetnicama koje su u 2016. pokrenule biznis, Grad Šabac će u ovoj godini platiti usluge knjigovođe u iznosu do 6.000 dinara, najavio je gradonačelnik Nebojša Zelenović prilikom današnje posete preduzetnici Mariji Milutinović.

Marija je u februaru prošle godine počela proizvodnju dečje garderobe u Šapcu i za manje od godinu dana ostvarila saradnju sa više od 40 butika širom Srbije.

Za gradonačelnika nema dileme da Grad treba da podrži inicijativu, preduzetnički duh i viziju uspeha.- Divno je videti da mladi ljudi pokreću biznis i pružaju priliku drugima da se kod njih zaposle. Činjenica da je u protekloj godini 70 žena u našem gradu to učinilo, govori da je Šabac dobro mesto za poslovanje. Ova godina će biti uspešna kao i prethodna, a Lokalni akcioni plan za zapošljavanje je sadržajniji. Verujem da će svako, ko u Šapcu želi da se bavi privatnim biznisom, moći da nađe način da sa rukovodstvom grada unapređuje svoj posao, rekao je gradonačelnik i objasnio da u Šapcu budžet usvojen na vreme, i da su u njemu predviđena sredstva za podršku zapošljavanju kroz Lokalni akcioni plan.

Dvadesetpetogodišnja preduzetnica vlasnica radionice „Kokikando“ za šivenje dečje garderobe, uskoro slavi godinu dana od pokretanja biznisa. Početak, kaže, nije bio lak ali je dobro isplanirala buduće poslovanje.-Planiramo da širimo proizvodnju. Plasiramo robu u više od 40 butika širom Srbije. Sada očekujemo pomoć Grada za knjigovodstvene usluge, a nadamo se da ćemo i dalje dobro sarađivati i da će nam naš grad biti podrška, kazala Marija Milutinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track