NEMA ODMORA ZA MAĐARSKE LEDOLOMCE: Probili ledeni čep kod Dalja
Foto: Desanka Nikolić

Saobraćaj u Srbiji redovan

NEMA ODMORA ZA MAĐARSKE LEDOLOMCE: Probili ledeni čep kod Dalja

Srbija -

BEOGRAD - Dva mađarska ledolomca Jektoro VI i Jektoro XI probili su ledeni čep kod Dalja i trenutno Jektoro XI održava probijeni koridor kako bi omogućio nesmetano proticanje leda, navelo je Ministarstvo građevinasrtva, saobraćaja i infrastrukture.

Dva dodatna mađarska ledolomca "Sečenji" i "Jektoro 7" trenutno probijaju ledenu barijeru koja je formirana od Surduka do Pupinovog mosta, a očekuje se da će danas stići do Beograda.Ledolomac "Greben" trenutno deluje u Smederevu, a nakon probijanja ledenih površina u Smederevu biće doneta odluka o njegovom daljem angažovanju.Kako je saopšteno, brod "Bor" je kod Hidroelektrane Đerdap 1.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

ZIMA STEGLA SRBIJU: Železnički i avio saobraćaj bez zastoja, reke nisu plovne

Inače, putni, železnički i vazdušni saobraćaj u Srbiji danas je redovan, a zbog leda je i dalje je obustavljena plovidba na Tisi, na kanalima hidro sisitema Dunav-Tisa-Dunav, kao i na Dunavu i Savi.

Zabrana za šlepere i kamione važi na više putnih pravaca, na kojima se savetuje oprezna vožnja. Zbog radova na mostu u Peckoj i dalje je obustavljen saobraćaj na putu Pričević - Pecka, kao i na putu Krupanj - Gračanica, zbog radova na mostu preko reke Likodre u Mojkoviću.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Železnički saobracaj se odvija redovno, bez poremećaja i nema značajnih smetnji u funkcionisanju koje su uzrokovane nepovoljnim vremenskim uslovima.

Na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od sinoć u 22 sata do jutros u sedam časova svi letovi sa aerodroma su realizovani u skladu sa planiranim redom letenja, sa malim kašnjenjima pojedinih letova, ali bez otkazivanja uzrokovanih meteorološkim uslovima.Iz kompanijskih razloga otkazan je let avio-kompanije Turkish Airlines na relaciji Istanbul-Beograd-Istanbul.Dežurne službe beogradskog aerodroma obezbedile su nesmetano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja za 111 avio-operacija, koliko ih je planirano prema današnjem redu letenja.

SAOBRAĆAJ U SRBIJI REDOVAN: Zbog leda problemi na Dunavu

Na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu saobraćaj se odvija nesmetano prema zimskom redu letenja za sredu, a do kraja dana očekuju se ukupno četiri avio operacije u redovnom putničkom saobraćaju.JP "Aerodrom Niš" je obezbedio sve preduslove za redovno i bezbedno odvijanje vazdušnog saobraćaja angažovanjem svih svojih stručnih službi, uređaji i sistemi SMATSA doo u punom su operativnom radu, a sve usluge u vazdušnoj plovidbi pružaju se neometano.

(Foto: Desanka Nikolić)

POGLEGAJTE BONUS VIDE:

Kurir TV: Ledolomac "Greben" spasao Đerdap!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track