Najnovije vesti

AKCIJA LJUBITELJA DEVETE UMETNOSTI: Otvorena prva strip biblioteka u Somboru!

Čitaonica

AKCIJA LJUBITELJA DEVETE UMETNOSTI: Otvorena prva strip biblioteka u Somboru!

Srbija

Baš na dan Svetog Save, u Omladinskom klubu okupili su se strip-zaluđenici i napravili svoj originalni kutak

U biblioteku odlazite da čitate knjige. Nekad i stručne časopise. A stripove? Većina će odgovoriti odrečno, ali u Somboru je otvorena i prva biblioteka stripova!Baš na dan Svetog Save, u Omladinskom klubu u zgradi Kulturnog centra „Laza Kostić“ u ovom gradu, otvorena je Čitaonica stripova, prva te vrste u Srbiji i okruženju.

Ovako je zanimljivije

Osnivač ove čitaonice je Klub ljubitelja stripova Sombor, koji deluje u okviru udruženja, Centar za prevenciju, edukaciju i bezbednost Sombor, u saradnji sa Gradskom bibliotekom „Karlo Bijelicki“ i Kulturnim centrom „Laza Kostić“.Otvaranju su, pored predstavnika biblioteke i Kulturnog centra, prisustvovali članovi i prijatelji kluba, kao i mnogi sugrađani. Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da je veliki broj mladih došao na otvaranje čitaonice.Svi ljubitelji stripa mogu u ovom trenutku da uživaju u preko 300 naslova poznatih domaćih i svetskih autora, kao i da pročitaju veliki broj izdanja.Zasad skroman fondNeko će reći da je to malo, ali se mora uzeti u obzir da je kompletan fond stripova prikupljen putem donacija članova i prijatelja kluba, a od domaćih izdavača jedino su „Veseli četvrtak“ i „Forma B“ pokazali razumevanja za projekat i donirali neka svoja izdanja.Ono što je prednost ove čitaonice jeste i zavidan fond stripova u elektronskom obliku, koji se mogu čitati u prostorijama čitaonice, otvorene svakog dana od devet do 15 sati.

PomoziteDONIRAJTE STRIPOVEUkoliko neko od vas ima strip koji mu više ne treba, može ga poslati ovom klubu. Sve što treba da uradite jeste da na adresu Klub ljubitelja stripova, Trg Cara Lazara 3, 25000 Sombor pošaljete strip koji vam ne treba. Ljubitelji devete umetnosti biće vam zahvalni.

Ekipa Kurira

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...