SNS, DSS, SPS, URS i "Preobraženje" na vlasti u Brusu
Foto: KURIR

SNS, DSS, SPS, URS i "Preobraženje" na vlasti u Brusu

Srbija -
Ove partije činiće koaliciju "Svi za Brus", koja će od ukupno 29 odbornika imati većinu od 15, dok će iz opozicije delovati Demokratska stranka, Nova Srbija i Jedinstvena Srbija

BRUS - Na konstitutivnoj sednici skupštine opštine Brus, Srpska napredna stranka, SPS, DSS, URS i GG "Preobraženje" formirali su novu lokalnu vlast, dok je za predsednika opštine izabran socijalista Zoran Obradović, rekao je danas predsednik opštinskog odbora DSS Zoran Gavrilović.

Ove partije činiće koaliciju "Svi za Brus", koja će od ukupno 29 odbornika imati većinu od 15, dok će iz opozicije delovati Demokratska stranka, Nova Srbija i Jedinstvena Srbija, kazao je Gavrilović.

Prema njegovim rečima, na konstitutivnoj sednici skupštine, osim što su potvrđeni mandati odbornicima, za novog predsednika skupštine izabran je Zoran Gavrilović, zamenik predsednika skupštine Silvana Ivković (SNS), dok je za zamenika predsednika opštine postavljen Slobodan Vidojević iz Srpske napredne stranke.

Gavrilović je kazao da će nova vlast raditi na jačanju javnih ustanova i preduzeća, kao i na stvaranju uslova za privlačenje investitora.

"Brus ima puno resursa koje može iskoristiti. Tu je velika površina poljoprivrednog zemljišta, šumska i rudna bogatstva i sve to treba staviti u funkciju podizanja standarda naših građana", naglasio je novi predsednik skupštine.On je dodao da će, osim podizanja standrada, nova vlast najviše raditi i na rešavanju pitanja nezaposlenosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track