EVO POSLA! ZRENJANIN TRAŽI MORNARE: Brodarska knjižica i ovlašćenje uslov za rad na taraškoj skeli
Foto: Stefan Jokić

Izdvojeno 1,3 miliona dinara

EVO POSLA! ZRENJANIN TRAŽI MORNARE: Brodarska knjižica i ovlašćenje uslov za rad na taraškoj skeli

Srbija -

ZRENJANIN - Grad Zrenjanin opredelio je 1,3 miliona dinara za angažovanje mornara sa propisnom brodarskom knjižicom i ovlašćenjem, kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionisanje skele na Tisi kod Taraša.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina David Dimkić rekao je da je odluku o tome donelo Gradsko veće jer je angažovanje mornara po nalazu inspektora obavezno. Funkcionisanje skele na Tarašu od velike je važnosti za ovdašnje paore koji se pretežno bave proizvodnjom krompira i kupusa, a koji više od 2.000 hektara zemlje obrađuju na drugoj obali Tise - na bačkoj strani.

Zahvaljujući toj skeli put do njiva skraćuju za oko 40 kilometara u jednom pravcu.Skela je 2011. godine rekonstruisana i angažovana su dva radnika, a sada je rešenjem inspektora o bezbednosti plovidbe Grad Zrenjanin bio u obavezi da pokrene odredjene postupke kako bi se omogućilo obavljanje delatnosti skele, a na skelu ukrca mornar sa propisanom brodarskom knjižicom i ovlašćenjem za mornara.Odlukom Gradskog veća obezbedjena su sredstva za angažovanje dva mornara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track