Miloš Milošević iz DS po treći put gradonačelnik Šapca
Foto: KURIR

Miloš Milošević iz DS po treći put gradonačelnik Šapca

Srbija -
Za njegovog zamenika izabran je Nemanja Pajić iz URS, dok je za predsednika Skupštine ponovo izabran Slobodan Mirković iz DS

ŠABAC - Dosadašnji gradonačelnik Šapca Miloš Milošević iz Demokratske stranke (DS) danas je ponovo izabran glasovima 43 od 69 odbornika lokalnog parlamenta. Miloševiću je to treći mandat na čelu grada.

Za njegovog zamenika izabran je Nemanja Pajić iz Ujedinjenih regiona Srbije (URS), dok je za predsednika Skupštine ponovo izabran Slobodan Mirković iz DS.

Vladajuću koaliciju u Šapcu čine DS sa 25 mandata, URS sa 11 mandata, koalicija SPO-LDP-Bogata Srbija sa šest mandata i grupa građana koja je u predizbornoj kampanji bila sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) a sada ima jedan madat.

Skupštinu su napustili odbornici Srpske napredne stranke (SNS), Demokratske stranke Srbije i SPS jer nije poštovana tajnost glasanja pri izboru predsednika parlamenta.

Po oceni predsednika lokalnog ogranka SNS Aleksandra Peranovića, čin glasanja bio je "odraz bahatosti" većine.

"Mi smo prigovorili jer su odbornici DS, pa i sam predsedavajući, kao najstariji odbornik iz redova SPS, glasali javno i pokazivali listiće. Predsedavajući Vlada Trifunović je to uvažio ali su odbornici većine nastavili da nakon zaokruživanja kandidata pokazuju javno koga su zaokružili. Kada smo napustili salu to je učinio i predsedavajući pa je u pitanju i legitimitet izbora predsednika i gradonačelnika", rekao je Peranović.

On je naglasio da je ta stranka već pokrenula sudski postupak zbog, kako je naveo, greške u dodeljivanju mandata čime je toj stranci ali i DS, kako tvrdi, dodeljen po jedan mandat manje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track