U SEKUNDI OSTALI BEZ KROVA NAD GLAVOM: Eksplozija gasa raznela kuću!
Foto: Slađana Stojanović

U Čurugu

U SEKUNDI OSTALI BEZ KROVA NAD GLAVOM: Eksplozija gasa raznela kuću!

Srbija -

Dva dana pre eksplozije izvršena redovna kontrola gasnih instalacija. Majstori rekli da je sve u redu i otišli

U nekoliko sekundi izgubili smo sve što je tata godinama stvarao. Zbog nečije greške mi smo ostali na ulici na ovoj zimi i mrazu - započinje da priča Nikola Jovanović iz Čuruga, čija je kuća totalno uništena od eksplozije gasa.Eksplozija se dogodila juče ujutru oko 7.30 časova, u porodičnoj kući Jovanovića u Ulici Dimitrija Tucovića u Čurugu.

Pucalo na sve strane

- Mama je stavila mleko da se skuva. Kako je uključila gas i pošla da zapali gorionik, tako je počelo da puca na sve strane. Prvo je puklo kod šporeta, a onda, u razmaku od nekoliko sekundi, i sa druge strane kuće. Eksplozija je izbila sve zidove, a popucao je i plafon. Detonacije su bile takve da je to bilo strašno. Mami su povređene glava i ruke. Odmah su je prebacili u bolnicu u Novi Sad - priča mladi Nikola u ime svojih roditelja.Kako kaže, pre dva dana su bili majstori koji redovno kontrolišu cevi za gas, s obzirom na to da se oni greju na gas.- Rekli su nam da je sve u redu, da bi samo dva dana kasnije došlo do ovoga. Mi sumnjamo da nešto nije bilo u redu s plinskim priključkom i naravno da ćemo zahtevati od njih objašnjenje o čemu se radi, ako treba, i tužiti ih - priča Jovanović i dodaje da plin koriste od 2012. godine.

Neverovatno: svi preživeli

U nesreći ima i sreće! Osim Nevenke Jovanović (60), Nikoline majke, koja je povređena i zadržana u Urgentnom centru KC Vojvodine na bolničknom lečenju, u kući su u trenutku eksplozije bile i dve sestrine ćerkice i ostali članovi porodice. Niko ni ogrebotinu nije dobio!

- Sestra mi je samohrana majka, ima dve bliznakinje koje pohađaju osmi razred. Na svu sreću pa su one prošle bez povreda. I otac mi je bio tu. Svi smo prošli bez povreda - priča Nikola, moleći sve za pomoć pri obnovi kuće, jer ne znaju kako će je ponovo sagraditi i da li će ostati na ulici.Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track