U MODI KRATKA I NEOBIČNA IMENA: Ako nije Mihajlo, onda je Manuel

Naše naravi

U MODI KRATKA I NEOBIČNA IMENA: Ako nije Mihajlo, onda je Manuel

Srbija -

Roditelji obožavaju srpska imena, ali sve više dece u krštenici nosi i ime Dejvid, Manuel, Vanesa ili Tajna

Već neko vreme među kikindskim roditeljima u modi su kratka i tradicionalna imena Sara, Lena ili Luka i Filip, a najčešća su Milica i Mihajlo.Ovdašnji matičari ipak navode da su digitalno doba i brojne strane sapunice koje se vrte na domaćim kanalima iznedrili i krajnje neobična imena za ovo podneblje.Tako da se neretko desi da se u istoj kući rode braća Mihajlo i Manuel, ili pak Selma i Tajna.- Već nekoliko godina rode najčešće donose Milice. Iz nekog razloga to žensko ime je ubedljivo najpopularnije. Što se dečaka tiče, bez premca je Mihajlo. Ipak, tokom prošle godine susretali smo se sa baš kreativnim roditeljima. Svojim mališanima su davali baš netipična imena za ovo podneblje, kao što su Dejvid, Manuel, Leontin, Valentin, Selma, Vanesa i Tajna - nabrajaju kikindski matičari.

Najezda latinoameričkih, a poslednjih godina i turskih sapunica odvažila je neke roditelje da svojoj deci daju imena koja se, ipak, češće mogu čuti na malim ekranima nego u prodavnici, vrtiću ili kod pedijatra.- Posledica toga jeste da u našem gradu žive Kasandra i Sandokan, pa čak i Tarzan. Jednom mališanu roditelji su svojevremeno dali ime Tihi. Sa najneobičnijim zahtevom sreli smo se pre nekoliko godina, kad su roditelji hteli detetu da daju ime Isus. Sugerisali smo im da tako nešto zbilja ne bi bilo prikladno. Na kraju su se složili s nama - prisećaju se matičari.Tokom 2016. godine na porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi rođene su 484 bebe.

Prvo pa žensko u 2017.MARIJA DONELA RADOSTMariju Zakanj, prvu Kikinđanku rođenu pet minuta posle ponoći u 2017. godini, i njene roditelje Kristinu i Bobana nedavno je posetila i darovala zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić. U ime lokalne samouprave, ona im je uručila poklon čestitku u vrednosti od 40.000 dinara. Roditelje prve bebe obradovali su i predstavnici kikindskog Crvenog krsta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track