TOPLANA ŠABAC „KREDITIRA“ GRAĐANE: Plaćanje januarskih računa u dva dela
Foto: PR

TOPLANA ŠABAC „KREDITIRA“ GRAĐANE: Plaćanje januarskih računa u dva dela

Srbija -

Januar je bio najhladniji mesec od kada je osnovana šabačka toplana, uprkos staroj opremi, temperatura u velikom minusu nije uticala na kvalitet usluge. A da ne bi uticala i na budžet građana, JKP “Toplana Šabac“ omogućilo je građanima da januarske račune plate u dva dela - dve trećine sada, a trećinu u maju.

Direktor šabačke toplane kaže da je ova zima bila najveći izazov od 1985. godine kada je osnovano ovo preduzeće.-Krenuli smo sa grejanjem pre 15. oktobra, a prosečna temperatura u januaru ove godine bila je niža za osam stepeni nego u januaru 2016. Utrošak energije bio je znatno veći i zato smo doneli odluku da račune za januar podelimo na dva dela. Međutim, mi moramo sada da izmirimo svoje obaveze prema Srbijagasu, tako da na ovaj način kreditiramo građane za taj iznos. To će u ovom trenutku pasti na račun Toplane, ali nama je potrošač na prvom mestu, objasnio je direktor JKP “Toplana Šabac“ Aleksandar Prodanović.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović najavio je da će u narede četiri godine građani Šapca imati najnižu cenu grejanja u Srbiji, a to će biti omogućeno izgradnjom toplane na biomasu.-Mi u Šapcu imamo jednu od najnižih cena grejanja u Srbiji. Ali izgradnjom toplane na biomasu, Šabac će postati energetski nezavisan, a građani će imati najbolju uslugu po najnižoj ceni. Poljoprivrednici će ono što sada zaoru ili spale prodavati kao biomasu i biti u prilici da zarade više. Tako ćemo obuhvatiti ceo sistem, rekao je gradonačelnik Zelenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track