MALIŠANI ISPAŠTAJU JER ONI NE MOGU DA SE DOGOVORE: Niko ne čisti dečiji kutak u bolnici u Subotici
Foto: Profimedia

Sramota!

MALIŠANI ISPAŠTAJU JER ONI NE MOGU DA SE DOGOVORE: Niko ne čisti dečiji kutak u bolnici u Subotici

Srbija -

SUBOTICA - Sanitarna inspekcija zabranila je korišćenje dečjeg kutka "Cvrčak" Opšte bolnice u Subotici zato što niko ne čisti prostorije u kojima borave deca na bolničkom lečenju.

Bolnica i Predškolska ustanova "Naša radost" ne mogu da se dogovore ko će čistiti objekat koji se nalazi na devetom spratu Opšte bolnice, pa je sanitarna inspekcija zbog higijenskih nedostataka koji ugrožavaju zdravlje korisnika zabranila da se prostorije koriste.

Kako se navodi u Rešenju o zabrani, korišćenje objekta je zabranjeno zbog toga što higijensko održavanje nije zadovoljavajuće, kao ni samo tekuće higijensko održavanje u sklopu objekta sa neispravnim instalacijama i nezavršenim radovima.

Takvo stanje utvrđeno je inspekcijskim nadzorom obavljenim početkom novembra 2016. godine.

Predškolska ustanova prvo je obavestila inspekciju da su nedostaci "delom otklonjeni" i da je u toku dogovor sa rukovodstvom Opšte bolnice o održavanja objekta, a potom da dogovor nije postignut jer "Cvrčak" predstavlja objekat bolnice, pa bi čišćenje "tuđeg objekta" predstavljalo kršenje Zakona o budžetskom sistemu.

Posle toga je sanitarna inspekcija sredinom januara zabranila korišćenje ovog objekta.

U dečjem kutku rade dva prosvetna radnika sa decom koja se leče na dečjem odeljenju, hirurgiji, očnom odeljenju i otorinolaringologiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track