BUKTINJA GUTA KUĆU U CENTRU KURŠUMLIJE: Starac spasen u poslednji čas!
Foto: Profimedia

BUKTINJA GUTA KUĆU U CENTRU KURŠUMLIJE: Starac spasen u poslednji čas!

Srbija -

U centru Kuršumlije u porodičnoj kući u Palih Boraca izbio je požar u kome je zamalo stradao starac koji je spasen samo zahvaljujući prisebnosti radnika iz obližnje mesare.

Iz zapaljene kuće u poslednjem trenutku je spasen starac koji bi najverovatnije stradao u ovom požaru.

Do požara je došlo najverovatnije usled nepažnje starijeg čoveka (uzrok, šporet na drva iz koga je najverovatnije ispao žar koji je uzrokovao da dođe do požara) koji živi sam u ovoj kući i koji je prebačen u Dom zdravlja Kuršumlija nakon izbijanja požara.

Zaposleni u mesari "Tri praseta" pokušali su da ugase požar, ali je vatra već uhvatila maha pa su dve vatrogasne cisterne morale da intervenišu.

Mesar iz Kuršumlije, Ljubomir Antonijević (33), u poslednjem trenutku je večeras spasio starijeg čoveka iz zapaljene kuće u kojoj je plamen već bio zahvatio unutrašnjost.

- Videli smo da je došlo do požara u susednoj kući, u neposrednoj blizini mesare u kojoj radim. Pokušao sam da ugasim plamen koji je izbijao iz prostorija. Međutim, nije bilo šanse da se vatra ugasi. Na ulazu u već zapaljenu kuću stajao je starac koga poznajem jer dolazi u mesaru i koji se nije pomerao, verovatno zato što se nagutao dima, objašnjava nam Antonijević.

On je zgrabio starca i odveo ga van dometa vatre i dima, da bi nakon toga stigla i ekipa Hitne službe kuršumlijskog Doma zdravlja koja je nesrećnog starca zbrinula.

- Starac je stajao nemoćno na ulazu kuće i ne verujem da bi mogao da se izvuče od plamena koji je već izbijao van unutrašnjosti kuće a bilo je i gustog dima. Morao sam da ga sklonim dalje od požara, priča nam Antonijević kakao je spasio nesrećnog starca iz plamena koji je zahvatio ovu kuću u centru Kuršumlije.

(novostitop)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track