UŽAS U RUSKOM KRSTURU: Krave gaze po crkotinama i jedu svoj izmet!

Meštani užasnuti farmom Kvark

UŽAS U RUSKOM KRSTURU: Krave gaze po crkotinama i jedu svoj izmet!

Srbija -

O 1.000 goveda niko ne brine, bolesna su i izgladnela, probijaju ograde da bi jela cveće sa groblja, ulaze u njive i sve uništavaju, tvrdi Vladimir Olejar, predsednik mesne zajednice

Krave sa farme Kvark, u selu Ruski Krstur, nemaju šta da jedu, pa se u potrazi za jelom hrane sopstvenim izmetom i cvećem sa groblja. Neretko probijaju ograde i ulaze u njive ratara, kojima prave ogromne štete, tvrdi za Kurir Vladimir Olejar, predsednik mesne zajednice Ruski Krstur.Farma, koja se nalazi u ataru sela, i koja je u vlasništvu Aleksandra Radulović, ima oko 1.000 goveda, o kojima, kako tvrde meštani, nema ko da brine.

Nehumani uslovi- Niko o tim životinjama ne vodi računa. Krave su bolesne, žive u nehumanim uslovima, nemaju šta da jedu, pa zbog izgladnelosti probijaju ograde, ulaze u njive, sve živo gaze i uništavaju. Crkotine su svuda okolo po farmi, a goveda jedu sopstveni izmet. Ulaze i na groblja, jedu cveće i sve što nađu kako bi opstale. Što je najgore, malo fali da nastane neka epidemija od koje bi se celo selo zarazilo - kaže Olejar.Prema njegovim rečima, zbog ovog problema meštani su pisali brojne peticije, obraćali se poljočuvarima i inspekcijama, ali ništa od svega toga nije urodilo plodom. Bili su prinuđeni i da organizuju noćne straže i barikade radi odbrane useva i zasada od izgladnelih goveda.Ugrožena egzistencija- U Ruskom Krsturu ljudi se pretežno bave poljoprivredom, a zbog nečije nebrige i nemara ugrožena je egzistencija svih porodica u selu. Nama ne smeta što u selu ima farma, smeta nam što se neko bavi poslom za koji očigledno nije sposoban. Pate i životinje, patimo i mi - ističe naš sagovornik i dodaje da krave izlaze i na međuregionalni put, zbog čega su se desile i četiri saobraćanje nesreće.Interesantno je pomenuti i da, prema podacima Agencije za privredne registre, farma Kvark u Crvenki ima tri ogranka, ali nijedan nije registrovan za uzgajanje goveda, već su svi registrovani za gajenje žita, mahunarki i uljarica.

Vlasnik ne hajeNEMAM VREMENA ZA VASVlasnik ozloglašene farme Aleksandar Radulović nije želeo da komentariše pritužbe meštana niti da objasni zbog čega su krave sa farme ostavljene da se brinu same o sebi, a meštani na milost i nemilost izgladnelim životinjama:- Nemam ja vremena da odgovaram na vaša pitanja - kratko je poručio Radulović za Kurir.

Ekipa Kurira

Foto: Naše mesto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track