TORTURA NAD RADNICIMA U ARANĐELOVCU: Vlasnik preti otkazima zbog teksta u Kuriru

Milan Marinković otkriva

TORTURA NAD RADNICIMA U ARANĐELOVCU: Vlasnik preti otkazima zbog teksta u Kuriru

Srbija -

Nebojša Preković naterao zaposlene da demantuju moje tvrdnje ili će biti otpušteni, kaže Milan Marinković, koji je za naš list pričao o malverzacijama u „Šumadija prodakšenu“

Vlasnik „Šumadija prodakšena“ Nebojša Preković pretio je radnicima nakon pisanja Kurira, tvrdi Milan Marinković, koji je za naš list izneo tvrdnje o malverzacijama i lošem položaju radnika u ovoj aranđelovačkoj tekstilnoj industriji.- Nakon moje izjave u Kuriru, Preković je prekjuče okupio radnike koji su primljeni za stalno. Pretio je da će dobiti otkaz ukoliko ne potpišu demanti da je sve to što sam izneo laž - tvrdi Marinković.

Podsetimo, on je optužio poslodavca Nebojšu Prekovića da zapošljava ljude na crno, zlostavlja radnike i da im ne isplaćuje naknadu za vreme bolovanja. Marinković je rad u firmi uporedio sa zatvorom.- Radnici su morali da potpišu demanti, moraju da čuvaju radno mesto, hrane porodice, ne zameram im. Neki su me zvali da se izvinjavaju. Uplašeni su i morali su da potpišu i da kažu da ja lažem. U firmi je katastrofa i ja se neću zaustaviti dok ne dokažem da sam u pravu. Ako treba, idem u Strazbur da se žalim. Po bilo koju cenu neću odustati - ističe Marinković.Prvoslav Milenković, načelnik odeljenja inspekcije rada u Kragujevcu, koja je nadležna za ceo Šumadijski okrug, izjavio je za Kurir da ima indicija da se u pomenutoj firmi radi na crno. Nebojša Preković je poručio da će njegov odgovor uslediti kasnije, nekim drugim putem i da saslušamo izjave radnika.

Radnici uz vlasnikaMARINKOVIĆ LAŽE, BAŠ NAM JE LEPODemanti je potpisalo 39 radnika „Šumadija prodakšena“.- U firmi su svi prijavljen. Kada ostanemo prekovremeno dobijemo da se odmorimo naredni dan, a prekovremeno je plaćeno - ističe Tatjana Sremčević, a njen kolega Zoran Živković dodaje:- Milan laže, nekoliko puta je napuštao firmu, gazda ga je vraćao. Niko ne dozvoljava da se spava na poslu, a Milan je spavao.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
Da se ne lažemo - Ko je opoziciji isključio mikrofon?
MINA BRANKOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track