USTAJE U 5, NIŽE MEDALJE I ODLIČAN JE ĐAK: Ovo je KLIZAČICA Anita Kovač (13) o kojoj bruji Srbija

Uspešna u umetničkom klizanju

USTAJE U 5, NIŽE MEDALJE I ODLIČAN JE ĐAK: Ovo je KLIZAČICA Anita Kovač (13) o kojoj bruji Srbija

Srbija -

Jutarnji trening svakog dana počinje dok je mrak, slede učenje, škola, pa uveče balet, otkriva Anita Kovač

Anita, kao i svaki klizač, mora da ustane u pet sati ujutro da bi u šest počela trening, ali medalje niže svake godine. Za dva meseca osvojila je dve pobedničke medalje u klizanju, u Subotici i Segedinu.Sa 13 godina ustaje već u zoru iako ne zna da li će roditelji imati dovoljno novca za usavršavanje njenog talenta. Time su i njene medalje - pet osvojenih do sada - još vrednije.Zajedno je trenirala sa subotičankom Leonom Rogić, koja u martu nastupa na Svetskom prvenstvu u klizanju u Kini. Anita sanja da će klizati bar u Evropi, na takmičenju u Grenoblu.

Ona je sedmak u Osnovnoj školi „Deseti oktobar“, a talentu je doprinelo i vredno treniranje u baletskoj školi. Kliza od treće godine, već 10, a balet trenira osam, što impresionira i sportiste. Kruna tog truda su dve pobedničke medalje osvojene za dva meseca, u Subotici i Segedinu, gde je briljantno izvela svoj ples na ledu. Nisu i jedine. Osvojila je još tri medalje u Pokrajini i Subotici.- Treniram svaki dan od šest ujutro. Srećna sam na ledu - kaže Anita za Kurir.Pored sporta, voli i psihologiju i vidi sebe kao uspešnu sportistkinju i dobrog studenta.- Želim da budem sportski trener i psiholog istovremeno i da imam dobar život u Srbiji, uz roditelje. Za profesionalni sport potrebna je samo dobra organizacija. Trening u Spartaku počinje dok je mrak, s mojim trenerom Paulinom Majnarić. Posle treninga slede učenje, škola, pa uveče balet - iznenađuje nas Anita, koja je odlična učenica iako joj se dan završava kasno, a novi počinje svakog jutra pre svitanja.

Ponosni roditeljiANITIN USPEH SVE NADOKNADIAnitina majka kaže da se treninzi klizanja debelo plaćaju - putevi na takmičenje, haljinice za klizanje, skupe takmičarske klizaljke i časovi baleta.- Obična smo porodica, moj suprug je auto-mehaničar, radi na dva mesta. Ja se brinem o njoj da bi bila uspešna, a Anita nam to vraća svojim medaljama i peticama.

Nadica Harminc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track