Najnovije vesti

Petina kapaciteta obdaništa ostala nepopunjena

Bačka Topola

Petina kapaciteta obdaništa ostala nepopunjena

Srbija
Predškolaska ustanova "Bambi" u Bačkoj Topoli produžila je za dve sedmice upis dece, jer je posle isteka predviđenog roka petina kapaciteta te ustanove ostala nepopunjena

BAČKA TOPOLA - Predškolaska ustanova "Bambi" u Bačkoj Topoli produžila je za dve sedmice upis dece, jer je posle isteka predviđenog roka petina kapaciteta te ustanove ostala nepopunjena, izjavila je direktor "Bambija" Magdolna Černik.

Prema njenim rečima, do 1. juna, kada je istekla mogućnost za prijavljivanje, utrđeno je da nisu upisana ni sva deca koja su u obavezi da pohađaju pripremnu predškolsku nastavu, pa su očekivanja da će njihovi roditelji to učiniti u produženom roku do 15. juna.

Uz to, za 20 odsto je manje upisane dece u mlađim uzrasnim grupama, što je posledica pada nataliteta i loše ekonomske situacije, navela je Černik.

Ona je kazala da roditelji, koji u u ekonomskoj ceni participaraju 1.400 dinara, dok ostatak troškova pokriva opština, sve teže izdvajaju novac za tu obavezu, pa je to razlog da ove godine jedan broj dece, koja nisu obavezna da pohađaju predškolsku ustanovu, nije ponovo upisan.

Pad nataliteta, takođe utiče da u učionicama svake godine ima manje mališana, kaže Černik, potrđujući to podatkom da je interna analiza te ustanove pokazala da će se u periodu od 2010. do 2015. godine u opštini Bačka Topola smanjiti broj dece za oko 20 odsto.
U objektima predškolske ustanove "Bambi" u Bačkoj Topoli i naseljima ove godine boravi 730 dece od kojih je 274 predškolaca.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...