Grad moguć vlasnik "Čipsare"

Čačak

Grad moguć vlasnik "Čipsare"

Srbija -
Gradska uprava uputila pismo o namerama stečajnoj upravnici za kupovinu čačanske "Čipsare"

ČAČAK - Posle dve neuspele prodaje Fabrika čipsa u Čačku uskoro bi mogla da postane vlasništvo grada, rekao je danas predsednik Gradskog veća samostalnog sindikata Slobodan Jelić.

Jelić je rekao da je Gradska uprava uputila pismo o namerama stečajnoj upravnici za kupovinu čačanske "Čipsare" i da je održan sastanak sa gradskim čelnicima od kojih sindikat očekuje da se ispune predizborna obećanja i reše problemi ovog preduzeća.

"Pošto lokalni parlament još uvek nije formiran, naša očekivanja su da i nova vlada podrži tu nameru, jer je ova firma veoma značajna za čitav region, i mi ćemo insistirati da se preduzeće sačuva", naglasio je Jelić.

Fabrika čipsa sa proizvodnim pogonom, na osnovu analize veštaka, procenjena je na 4, 76 miliona evra, a prilikom uvođenja stečaja poverioci su prijavili potraživanja od oko 15 miliona evra.

Stečaj je u ovu firmu uveden 26. oktobra 2010. godine zbog duga od 840 miliona dinara i blokade računa, a 137 radnika ostalo je bez posla.

Privredni sud u Beogradu je 27. januara 2011. godine doneo rešenje o bankrotstvu većinskog vlasnika "Slap grupe" Slaviše Purića, a četiri meseca kasnije oglasio novu prodaju.

Rok je trebalo da istekne 13. jula, a prodaja je zaustavljena na osnovu naredbe Višeg javnog tužilaštva o zabrani raspolaganja imovinom stečajnog dužnika.

U trenutku oglašavanja prodaje nije postojala zabrana, već je ona doneta tek kada je izvršen upis imovine u zemljišne knjige. Krajem novembra prošle godine doneta je odluka o povlačenju zabrane za prodaju fabrike, a 1. marta ove godine objavljen oglas za prodaju Fabrike čipsa na koji se niko nije javio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track