OPOZICIJA NAPUSTILA SEDNICU: Predsednik opštine Požega za odbornicu rekao da je aligator koji ujeda!
Foto: Zoran Šaponjić

OPOZICIJA NAPUSTILA SEDNICU: Predsednik opštine Požega za odbornicu rekao da je aligator koji ujeda!

Srbija -

POŽEGA – Odbornici opoziije u SO Požega napustili su juče sednicu opštinskog parlamenta pošto je predsednik opštine Milan Božić (SNS) za „jednu odbornicu“ u sali rekao da je „aligator“ koji ga je – ujeo za ruku.

Odbornica SPO-a Gordana Stević koja je jedina do tog trenutka govorila na sednici, smatrajući da su te reči njoj upućene, zatražila je repliku koju nije dobila pa su odbornici opozicije napustili salu.

Odbornici su raspravljali o predlogu da ubuduće umesto dnevnica primaju paušal od 17.000 dinara mesečno kada je odbornica Stević iznela primedbu da se ne zna tačno za koju je delatnost koji većnik zadužen, i da većina većnika nije stručno osposobljena za bavljenje problemima grada.

- Jedina sam odbornica koja sam diskutovala do tog trenutka. Božić je uzeo reč i rekao da je on nama pružio ruku ali da ga je jedna odbornica ujela za ruku kao aligator, ali nije uspela da mu celu ruku otkine, nego samo dva prsta. Očeigledno da je mislio na mene, zatražila sam repliku nisam je dobila i nije nam ostalo ništa drugo nego da napustimo sednicu. Takvo obraćanje predsednika shvatila sam kao direktnu uvredu i omalovažavanje. Inače predsednik opštine za nas iz opozicije redovno koristi termine „crknut konj koji se rita“ i „besan pas koji ujeda“ – rekla nam je odbornica Stević posle sednice.

Pokušali smo i da čujemo predsednika Božića ali on nije odgovorio na naš poziv.

Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track