Izbačeni iz SNS, dali podršku DS i SPS

Mionica

Izbačeni iz SNS, dali podršku DS i SPS

Srbija -
Iz stranke su isključeni Persida Kurtić, Gradimir Pavlović, Ivan Milovanović i Katarina Čarapić, dok će u Opštinskom odboru biti "održani novi izbori"

MIONICA - Četvoro odbornika Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini opštine Mionica isključeno je iz te partije zbog podrške koaliciji Demokratske stranke (DS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) na konstitutivnoj sednici 31. maja.

Iz stranke su isključeni Persida Kurtić, Gradimir Pavlović, Ivan Milovanović i Katarina Čarapić, dok će u Opštinskom odboru biti "održani novi izbori". Četvoro odbornika glasalo je za koaliciju DS-SPS, a ključni glas za većinu demokratama i socijalistima dao je Milutin Simović iz Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasima Ljajića, koji je takođe bio na listi SNS-a.

Na izborima 6. maja, od 39 mandata, Nova Srbija je osvojila 13,Demokratska stranka 11, koalicija SPS-PUPS osam, koalicija SNS-PSS-SDPS pet, a Srpska radikalna stranka (SRS) dva mandata. U opoziciji su Nova Srbija i SRS.

Pojedini učesnici izbora najavljuju tužbe Upravnom sudu jer je, kako navode, tokom konstituisanja nove vlasti načinjeno nekoliko ozbiljnih propusta. Novi funkcioneri izabrani su javno, a ne tajnim glasanjem, pa će tužba biti podneta zbog "povrede tajnosti glasanja".

Nijedan od izabranih funkcionera nije podneo ostavku na mesto odbornika, što je takođe u suprotnosti sa zakonom, a na sednici 31. maja nije izabran zamenik predsednika Opštine, što je takođe zakonska obaveza.

U "dvojnom statusu (i odbornik i funkcioner)" su predsednik Opštine Milan Gavrilović (DS) i predsednik lokalnog parlamenta Dragan Gavrilović (SPS), koji je uz to direktor JP "Čistoća" i v. d. direktor partijskog preduzeća "Perspektiva".

"Dvojni status" imaju i v. d. načelnik Opštinske uprave Goran Rangelov (DS), kao i pomoćnica predsednika Opštine Persida Kurtić, koja je isključena iz SNS. Od 2004. u Mionici je na vlasti bila koalicija predvođena Novom Srbijom (NS).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track