KREĆE UPIS ĐAKA PRVAKA U VOJVODINI: Škole primaju prijave od ponedeljka 3. aprila
Foto: Aleksandar Jovanovic

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje

KREĆE UPIS ĐAKA PRVAKA U VOJVODINI: Škole primaju prijave od ponedeljka 3. aprila

Srbija -

NOVI SAD - Upis u prvi razred osnovne škole na teritoriji Vojvodine zvanično će početi u subotu 1. aprila, a zbog vikenda, škole će prijave primati od ponedeljka 3. aprila, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

Upis će trajati do 31. maja, ali škole mogu da upisuju i posle tog datuma, piše u saopštenju. Kako se navodi, u prvi razred osnovne škole ove godine polaze deca koja do 1. septembra navršavaju najmanje šest i po godina, a najviše sedam i po godina, odnosno generacija rođena od 1. marta 2010. godine do 28. februara 2011. godine.

U školu mogu da se upišu i deca koja do 1. septembra navršavaju šest godina do šest i po godina, ali uz obaveznu proveru njihove spremnosti za polazak u školu.Upis mogu da obave i deca starija od sedam i po godina, koja zbog bolesti ili iz drugih opravdanih razloga nisu mogla ranije da se upišu.

"Škola je dužna da na zahtev roditelja, a u skladu s njenim mogućnostima upiše svako dete s područja škole i s područja druge škole", piše u saopštenju.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje očekuje se da će se u 2017/18. školskoj godini, u osnovne škole na teritoriji Vojvodine u prvi razred upisati oko 17.600 učenika, što je za 300 učenika manje nego prošle godine. Sve vojvodjanske škole spremne su za prijem prijava i upis prvaka, dodaju iz Sekretarijata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track