RODITELJI ZANEMELI OD UŽASA I ŠOKA: Dobili poziv za glasanje za ćerku koja je umrla pre 26 godina!
Foto: Južne Vesti

Strašan skandal u Svrljigu

RODITELJI ZANEMELI OD UŽASA I ŠOKA: Dobili poziv za glasanje za ćerku koja je umrla pre 26 godina!

Srbija -

BEOGRAD - Na adresu porodice Savić iz svrljiškog sela Burdimo stigao je poziv za glasanje na ime njihove ćerke koja je sa samo tri meseca preminula u bolnici u Beogradu pre 26 godina.

Porodica je ogorčena i potresena, a sestra preminule devojčice tvrdi da do sada nikada ni za jedne izbore nisu dobijali poziv na njeno ime, pišu "Južne vesti".

"Razumeli bismo da se to desilo nakon 18 godina od smrti, dođe do greške i to se vidi kad bi ona trebalo da postane punoletna, ali ne i nakon 26 godina", rekla je sestra preminule devojčice.

Koordinator Republičke izborne komisije za Nišavski okrug Srđan Vasković kaže da je neophodno detaljno proveriti kako je došlo do ovog ozbiljnog propusta.

"Greška je nedopustiva i svakako da je došlo do problema u komunikaciji između matičnih službi i službe koja se bavi ažuriranjem biračkog spiska", kaže Vasković.

Načelnica Opštinske uprave u Svrljigu Dejana Mitić potvrđuje Vaskovićeve navode da je problem očigledno nastao u komunikaciji tadašnjih službi.

"Žao nam je zbog nastale situacije jer je naša služba upisala dete u birački spisak još 2009. godine na osnovu tada dobijenih podataka. Službeno je dostavljeno Rešenje o upisu, ali ne i službena dokumentacija o smrti. Verovatno je razlog tome što je dete umrlo u Beogradu i neka od službi je tada zatajila sa dostavljanjem smrtovnice", kaže Mitićeva.

Dodaje i da je obavljen uvid u dokumentaciju i da će birački spisak na osnovu novih podnesaka biti ažuriran kako porodica preminule devojčice više ne bi imala neprijatnosti.

(Aleksandar Kostić, Južne vesti, Foto: A. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track