Traži se ubrzanje formiranja vlasti u Smederevu
Foto: KURIR

Traži se ubrzanje formiranja vlasti u Smederevu

Srbija -
Gradska samouprava je konstitutivnu sednicu zakazala tek za 29. jun

SMEDEREVO - Zamenica gradonačelnika Smedereva Jasna Avramović zatražila je danas da se lokalna vlast brže formira i upitala "ko opstruira formiranje nove skupštinske većine".

"Prošla su 32 dana od završetka drugog kruga lokalnih izbora, a lokalna samouprava je u "latentnom stanju". Vodi se računa o isplati ličnih dohodaka i potraživanjima, a zastoj je u realizaciji velikih projekata", kazala je Avramović na konferenciji za novinare.

Ona je gradskoj samoupravi pripisala inertnost jer je konstitutivnu sednicu zakazala tek za 29. jun.

Gradsku upravu očekuje Evropsko atletsko prvenstvo, rekla je Avramović i kritikovala to što "ne može da se izgradi atletska staza, jer nije formirana nova gradska uprava" čime je, kako je navela, dovedeno u pitanje održavanje prvenstva u Smederevu.

Avramović je rekla da se grupa građana "Pokreta za Smederevo", čiji je ona osnivač i predstavnik u lokalnoj samoupravi, pita zašto je projekt izgradnje aneksa Sportskog centra stao i zašto je zaustavljena realizacija pokrivanja olimpijskog bazena.

Ona je zaključila da "vlast može veoma brzo da se formira" i da za "Pokret za Smederevo", prema izbornim rezultatima, "nema dileme ko treba da formira vlast".

Avramović je istakla da je "Pokret za Smederevo" inicijator pregovora i da je "zauzeta zajednička platforma" sa DS, koalicijom Preokret i da se "trenutno vode pregovori" sa SPS kao trećim članom u koalicionom sporazumu "koji bi mogao da se desi".

DS je dobila 12 odborničkih mesta, Pokret za Smederevo 20, Čedomir Jovanović četiri, URS pet, DS S četiri, SPS 10, grupa građana "Za bolje Smederevo" šest i SNS devet mesta.

Do formiranja nove Gradske uprave vlada koalicija DS, SPS i "Pokret za Smederevo".

Grupa građana "Pokret za Smederevo", koju vodi Jasna Avramović, dobila je 11.744 glasova, od 47.728 važećih listića.

Gradska skupština Smedereva ima 70 odborničkih mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track