FOTO EKSPLOZIJA U ZRENJANINU NA VELIKU SUBOTU: Kašikarom na Skupštinu grada, uhapšen napadač!
Foto: Saša Urošev

Pretres stana u toku

FOTO EKSPLOZIJA U ZRENJANINU NA VELIKU SUBOTU: Kašikarom na Skupštinu grada, uhapšen napadač!

Srbija -

BEOGRAD - Na zgradu Skupštine grada Zrenjanina noćas je bačena eksplozivna naprava - ručna bomba kašikara, a jutros je uhapšen i napadač B. K. (29). U toku je pretres stana osumnjičenog.

U eksploziji nema povređenih, razbijena su samo stakla na ulaznim vratima.

Foto: Saša Urošev
Foto: Saša Urošev

MUP je u međuvremenu potvrdio da je u saradnji sa zrenjaninskim Višim javnim tužilaštvom, uhapšen B.K. (1988), osumnjičen da je, jutros oko 5.20 časova, bacio ručnu bombu na ulazna vrata Gradske kuće u Zrenjaninu. Osumnjičeni je uhapšen neposredno nakon izvršenja dela.

Povređenih nije bilo, dok je na ulaznim vratima Gradske kuće naneta materijalna šteta. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, B.K. je određno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Stanare okolnih zgrada iz sna je jutros prenula jaka detonacija, a svi su bili neprijatno iznenađeni vešću da je eksplozivna naprava bačena na Gradsku kuću.

Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, očekuje da će državni organi, pre svega tužilaštvo i PU u što kraćem roku izneti zaključke o ovom nemilom događaju.

- Kao gradonačelnik najstrožije osudjujem svaki vid ovakvog ponašanja, naročito kada svi hrišćani slave najveći praznik. Zrenjanin je jedan od najbezbednijih gradova u Srbiji. Uvek smo pružali svoj maksimum da tako bude, i da se svi naši sugradjani osećaju sigurno. Razočaran sam i kao čovek, ali verujem da će ovaj slučaj ostati usamljen. Takođe, verujem da će počinioci u skladu sa Zakonom odgovarati za počinjeno delo - kazao je Janjić za Kurir.

(EPK/S.U./Foto: Saša Urošev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track